Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu yayınladığı açıklama ile Günebakış gaztesine cevap verdi.

İŞTE O AÇIKLAMA

Trabzon merkezli yayınlanan Günebakış Gazetesi'nde Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin ihraçlarıyla ilgili yaptığı açıklama, "FETÖ'cüye ödül vermişler" başlığıyla yer almıştır.

Tamamen toplum algısını yanlış yönlendirmeye yönelik olan bu başlıkla ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Bahse konu Cemiyet üyesi, devletin resmi kurumundan yarışmaya katılmış, jüri değerlendirmesi sürecinde aktif gazetecilik yapan ve kurumunda mesai veren bir kişiyken haberin başlıkta çarpıtılarak verilmesi manidardır.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, başarı ödülleri sonuçları 10 Mart 2017'de açıklanmış, Yönetim Kurulumuz söz konusu şahıs olan A.K. ile ilgili adli süreç başlar başlamaz konuyu takibe almış, tutuklanma bilgisinin kesinleşmesinden bir gün sonra da 29 Mart 2017'de ivedilikle hakkında açıklanan kararı uygulamaya koymuştur.

Diğer ihraçların karar tarihi ise 13 Şubat 2017'dir.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de mesleki hassasiyetleri koruma ve gözetme konusundaki duruşundan taviz vermeyecek, üyelerinin ve aktif olarak mesleği yapan meslektaşlarının her zaman yanında yürümeye devam edecektir.

Gerçekler bu yöndeyken, farklı niyetler uğruna toplumu yanlış yönlendirme gayretini kınıyor, konuyu halkımızın ve üyelerimizin bilgisine sunuyoruz.

Saygılarımızla