61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’a acil iniş yapan İstanbul uçağı, THY ile Trabzon’da geçen yıl hizmete giren 5 yıldızlı otel Ramada arasında krize neden oldu. Hava yoluyla ilgili haberler yapan çeşitli haber sitelerinde olay 15 Temmuz Darbe girişimi sırasında ülkelerine dönmek isteyen Araplara bağlanırken, Ramada Otel Yetkilileri ise bu durumu yalanladı.
Haber sitelerinde darbe girişimi sırasında ülkelerine dönmek isteyen Arapların, uçuşlar iptal olduğu için Havalimanında kalmamaları adına Trabzon’da ki otellere yerleştirildiği bu noktada 50 Euroluk anlaşma olmasına rağmen,  Ramada Otel’in 200 Euro gibi bir fiyat verdiği  bu nedenle de ‘Otelin THY’nin Kara Listesine’ alındığı ileri sürüldü.
Ancak Ramada Otel yetkilileri olayla ilgili 61saat.com’a dikkat çeken bir açıklamada yaptı. Olayın Arap Turistlerle değil, İsviçreli yolcularla alakalı olduğunu kaydeden Ramada Otel yetkilisi, “Bu uçak İstanbul uçağıydı, Trabzon'a iniş yapmak zorunda kaldı. Bizden fiyat istediler. 250 Euro fiyat verdik. İndirim istediler. 90 avroya düştük. Sonra bunu kabul ettiler. Yolcuları gönderdiler. 2 gece konaklattık. Ağırladık, hepsini memnun uğurladık. Ödeme zamanı gelince tutturdular fiyat yüksek biz bunu ödemeyiz. Yaptığımız konuşmaları yazışmaları hatırlattık. Yine ödemediler. Bizde ödemeyi almak için ne zaman THY'ye ihtarı çektik hemen hakkımızda o ‘oteli kara listeye’ aldık şekline yalan yanlış haberler yapılmaya başlandı. Hukuki bir süreç yorum yapmak istemiyorum. Ama biz yanlış hiçbir şey yapmadık. Yaptığımız iyiliğin karşısında kötülük bulduk” dedi.