Motor kısmı alaz alarak acil iniş yapan THY (Türk Hava Yolları THY) Milano-İstanbul uçağın ardından THY dahil ve hariç hatlarda karşılıklı 45 seferi iptal etti.

Türk Hava Yolları resmi twitter adresinden yapılan açıklamada, “Atatürk Havaalanı'ndaki operasyonel nedenlerle bazı seferlerimiz iptal edilmiştir. Havaalanına gelmeden evvel lütfen uçuşunuzu denetim ediniz” uyarısı yapıldı.

Kaza nedeniyle uçaktan yolcuların tahliyesi ve toprak zemine çıkan uçağın çıkartılması için 17/35 pisti bir süre uçuşlara kapatılmıştı.

Pistin kapatılmasından ötürü Atatürk Havalimanı'nda seferlerde aksamalar meydana geldi. Seferlerin aksamasından ötürü THY dahil hatlarda Nevşehir, İzmir, Sinop, Antalya, Başkent Ankara, Samsun, Adana, Şırnak, Kayseri, Şanlıurfa, Erzurum, Mardin, Gaziantep, Trabzon, Alanya, Kayseri, Malatya, K.Maraş, Elazığ, hariç hatlarda ise Köln, Milano, Nürnberg, Napoli, Bologna, Berlin, Roma, Prag, Venedik, Viyana gibi seferlerini iptal etti.

Atatürk Havalimanı'na inmesi planlanan bazı uçaklar ise pistin kapanmasından ötürü Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlendirildi.