TOBB'ye bağlı oda ve borsalara kalite bilincinin yerleştirilmesi, çalışma sisteminin iş dünyası nezdinde saygınlığının ve hizmet türlerinin artırılması, hizmet kalitelerinin iyileştirilmesi, oda ve borsalar arasındaki sistemlerinin birbirine yakınlaşmasının sağlanması suretiyle Avrupa Oda/Borsa sistemine uyumunun gerçekleştirilmesini amaçlayan akreditasyon sisteminde bir üst sınıfa yükselen Trabzon Ticaret Borsası, Ankara’da düzenlenen törende B sınıfı belgesini aldı.

TOBB İkiz Kuleler’de yapılan ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de katıldığı törende konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Bugün 5 yıldızlı olan oda ve borsalarımız, hizmet kalitesi anlamında, Londra'daki, Paris'teki, Berlin'deki oda ve borsalar seviyesine ulaşmış durumda. Onlar üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, bu oda ve borsalarımız da minimum aynı seviyede hizmet veriyorlar. TOBB ailesi içindeki 365 oda ve borsanın 224'ü dünya standartları üstünde hizmet verdiklerinin en somut belgesi bu" dedi.

Bakan Tüfenkci’de konuşmasında ahilik sisteminde üretimin belirli koşullara tabi tutulduğunu, bunlara uymayanların ise ticaret yapamadığını anlattı.

Konuşmaların ardından yeni akredite olanlar ile belgelerini yenileyen 224 oda-borsaya sertifikaları verildi.

C sınıfında iken başarılı çalışmaları nedeniyle B’ye yükselen Trabzon Ticaret Borsası’nın  sertifikasını Akreditasyon Sorumlusu Özlem Arslantürk, Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfekçi ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun elinden aldı.