28 Sanatçının ; yağlı boya , ebru , fotoğraf , çini , şiir ve filografi  başta olmak üzere 9 ayrı sanat dalında 60 eserden oluşan sanat sergisi, Trabzon Valisi Yücel Yavuz açılışıyla gerçekleştirildi.
 
Açılış konuşması yapan Dernek Başkanı Songül KARTAL , “Cumhuriyetimizin 93. Yıldönümü münasebetiyle gerçekleştirmiş olduğumuz bu sergiyi hazırlamamızda emeği geçen yönetim kurulu arkadaşlarıma ve eserleriyle sergiye katılan sanatçılarımıza teşekkür ediyorum .” şeklinde duygularını ifade etti. 
 
Cumhuriyet Haftası ve 29 Ekim münasebetiyle Tılsım Uluslararası Sanat Derneğine, ve katkıda bulunan herkese teşekkür eden Vali Yavuz, "Böylesine bir serginin açılışını gerçekleştirmekten mutluluk ve gurur duyuyoruz. Böyle anlamlı ve güzel çalışmalarından dolayı 28 sanatçımıza hepinizin huzurunda teşekkür ederiz" şeklinde konuştu. Açılışa Vali Yavuz ve eşinin yanı sıra, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Büyükşehir Blediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Ahmet Kurt , Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dmitry Talanov, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, bürokratlar, sanatçılar ve sanatseverler katıldı. 
 
Açılışta Vali Yücel Yavuz , Kırgızistan’lı Ebru Sanatçısı Orozo Salmoorbekov  ve en küçük Ebru Sanatçısı olan Fatma Bilge Günaydın ‘a sertifika verdi. 
 
Sergi 3 Kasım 2016 tarihine kadar açık kalarak sanatseverlerin beğenisine sunulacaktır.