Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, Trabzon’un içme suyu ve kanalizasyon sorunlarını ortadan kaldırmak için çalışmalarına aralıksız olarak devam ederken Trabzon’un tüm ilçelerinde adeta yatırım yağmuru gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren TİSKİ Genel Müdürlüğü; 2014, 2015 ve 2016 yıllarında toplamda 578 projeyi tamamlarken bu projelerin toplam maliyeti 210 milyon 122 bin 403 TL olarak gerçekleşti. 

TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülmekte olan 59 ayrı proje ise 275 milyon 9276 bin 564 TL maliyetle gerçekleştiriliyor. Devam etmekte olan söz konusu projelerin 2016 ödenekleri 97 milyon 118 bin 215 TL olarak gerçekleşirken aynı projelerin 2017 yılı ödenekleri ise 149 milyon 511 bin 957 TL olarak belirlendi.  

TİSKİ Genel Müdürlüğü 2017 yılı yatırım programına ise 77 ayrı projeyi aldı. Trabzon ili Ortahisar ilçesinin kayıp ve kaçaklarını ortadan kaldıracak ve kanalizasyon ile yağmur suyunu ayrıştıracak dev projelerin de aralarında olduğu 77 projenin toplam maliyeti 965 milyon 585 bin TL olarak belirlendi. Söz konusu projelere 2017 yılı için 145 milyon 485 bin TL ödenek ayrıldı. 



Böylece Trabzon’un büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu olarak faaliyetlerine başlayan TİSKİ Genel Müdürlüğünün, kuruluşunun ardından tamamladığı, sürdürdüğü ve 2017 yılı yatırım programına aldığı 714 ayrı projenin toplam maliyeti 1 milyar 451 milyon 634 bin 967 TL oldu.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: ÇALIŞMALARIMIZ 
YATIRIM YAĞMURUNA DÖNÜŞTÜ 

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarının yatırım yağmuruna dönüştüğünü söyledi. Trabzon’u bir dünya kenti haline getirmek için çalışmalarına aralıksız olarak devam ettiklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu kapsamda büyükşehir yapılanmasının şehrimize büyük bir kazancı olan TİSKİ Genel Müdürlüğümüz marifetiyle, DSİ ve İLBANK gibi ilgili tüm kurumlarımızla birlikte yüksek maliyetli çok ciddi çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. İlerleyen yıllarda bu yatırımların daha da büyüdüğünü göreceğiz. Bu şekilde sürdüreceğimiz çalışmalarımızla şehrimizin bu alandaki sorunlarını ortadan kaldırmayı, Trabzon’umuzu bir dünya kenti haline getirmeyi amaçlıyoruz. Tüm bu yatırımlardan ötürü başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, bakanlarımıza, kurumlarımızın yetkililerine ve emek sarf eden tüm işçi kardeşlerime mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.