Şef Özlem Doğuş Varlı, Yardımcı şef Çağla Araz’ın yönettiği koro birbirinden güzel 17 eser seslendirdi. Daha çok Orta Anadolu ve Doğu Anadolu ezgilerinin yer aldığı konserde Ege ve Karadeniz türküleri de unutulmadı. Solo eserlerde birinci bölümde Tufan Biçici, Alp Eren Kalaycı ve Ahmet Adanur, ikinci bölümde ise Hüseyin Sivri, Engin Ahmet Muhsir ve Nadide Altun sahne aldılar. İkinci bölümün başında konuk sanatçı Ersen Varlı seslendirdiği türkülerle geceye renk kattı.

Gecenin sonunda koro şefi Özlem Doğuş Varlı, yardımcı şef Çağla Araz ve konuk sanatçı Ersen Varlı’ya çiçek takdim eden dernek başkanı Kenan Atalay, “ Bizlere büyük destek veren iki değerli dostumuz Özlem ve Ersen hocaya huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu koro kendilerinin eseridir. Görev icabı Bursa’da ikamet ediyorlar. Sağ olsunlar, Bursa’dan Trabzon’a mekik dokuyup bu konserleri yetiştirmek için büyük emek harcadılar. Bunlar kolay işler değil. Kendilerine kapımız her zaman açık olacak” diye konuştu.

Şef Özlem Doğuş Varlı’da Trabzon’da çok büyük dostluklar edindiklerini özellikle TLYD’nin kendileri açısından çok farklı bir yerde olduğunu belirterek “ Gözümüz arkada kalmayacak. Çünkü çok başarılı bir arkadaşımıza koroyu emanet ediyorum. Bundan böyle koro Çağla Araz kardeşime emanettir” dedi.

Koro Çağla Araz’a emanet.. Özlem Hoca’dan ders gibi sitem..

Varlı ayrıca aynı gün iki derneğin konserinin çakışmasının dernekleri etkilediğini de dikkat çekerek yöneticilere sitemde bulundu ve şöyle konuştu:

“ Bir şeye dikkat çekmek istiyorum. Bir kentin veya bir Ulus’un, bir Millet’in gelişmişliği artık 21.yüzyılda kültür ve sanata verdiği önemle ölçülüyor. Ancak etkinlikleri ve faaliyetleri yaparken içeriğine ve niteliğine dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bugüne kadar tüm yaşamını akademik, bilimsel veya sahne üzerinde adamış birisi olarak var olan kültürel mirasın aracılarıyız. Ve bunu en doğru şekilde aktarmakla da mükellefiz. Ancak doğru şekilde aktarılması noktasında bazı hatalı uygulamalar varsa da bunun da karşısındayız. Bunu en iyi siz dinleyiciler belirleyeceksiniz. Bu konuda her dernek gerekli titizliği göstermiyor. Amatör olarak faaliyetleri yürüten derneklerin birbirleriyle yakınlaşarak aynı güne faaliyet koymamaları, repertuar seçiminde birbirleriyle istişare etmeleri gerekir diye düşünüyorum. İçerik ve zamanlama olarak daha hassas olunmalı. Bu yükümlülüğümüz gelecek kuşaklara kültürel mirası aktarmak gerektiğinden kaynaklanmakta. O yüzden sizlere büyük sorumluluk düşüyor”.