KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede, şef Gürsel Tahmaz yönetimindeki THM korosu ve Kamil Arslan yönetimindeki Halkoyunları Ekipleri sahne aldı. 
Sunuculuklarını Şebnem Tahmaz ve İsmail Demir’in yaptığı gecede korist ve solistler birbirinden güzel türküler seslendirirken, halkoyunları ekipleri de muhteşem gösteriler sundular. Özellikle Ticaret İlkokulu 2-A sınıfı öğrencilerinin gösterisi ayakta alkışlandı. 
Birinci bölümde solo eserlerde Salih Gömleksiz, Kadir Demir, Ayşe Demirci, Güzin Şahinler, Nalan Dural, Kaniye Hamdioğlu, Eylem Uzun ve Şebnem Tahmaz mikrofon başına gelirken, bu bölümde halkoyunlarında minikler, yıldızlar kız-erkek Karadeniz, büyükler Artvin ve Karadeniz büyükler kız ekipleri gösterilerini sahneledi. 
İkinci bölümde ise solo eserlerde Okan Polat, Ahmet Özdemir ve küçük kemençe sanatçısı İnanç Tahmaz sahne aldılar. Bu bölümde de halkoyunları gösterilerinde Büyükler Kafkas ve Silifke ile Büyükler Trabzon erkek ekibi gösterilerini sundular. 
Programın son bölümünde gecenin mimarları THM koro şefi Gürsel Tahmaz, Halkoyunları birim Şefi Kamil Arslan, eğitmenler Cemre Meral, Esengül Avcı, Duygu Arslan, Erkut Yılmaz, gecenin başarılı sunucuları Şebnem Tahmaz ve İsmail Demir’e kurucu başkanı Fuat Saylam ve Onursal başkanı Arif Özaytekin tarafından çiçek verildi.
Ayrıca kurucu başkan Saylam tarafından, derneğin en eski oyuncuları olan Gizem Ödleş ve Ümit Can Arslan’a da derneğe verdikleri hizmetlerin anısına gelenek olarak plaket takdim edildi.  
Onursal Başkan Arif Özaytekin yaptığı konuşmada iki saatlik muhteşem bir gösteri izlediklerini belirterek “ Bu sezon Trabzon’da sanatsal anlamda birçok güzelliklere tanıklık ettik. Kısıtlı imkanlarla güzel işler yapılıyor. Müzik Halkoyunları Derneği sezona muhteşem başladığı gibi muhteşem de bir kapanış organize etti. Emeği geçenleri kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.