TMMOB, Trabzon Valisi Yücel Yavuz hakkında, Trabzon'da bir konferansta yaptığı açıklamalarla ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. 

61SAAT HABER SERVİSİ - Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Trabzon Valisi Yücel Yavuz, hakkında 29 Ağustos'da Trabzon'da yapılan "Madenlerin Katkısı ve Artvin'de Madencilik' konulu konferansta yaptığı konuşma nedeniyle suç duyurusunda bulundu. 
Suç duyurusunun Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına, "Tehdit, yargılamayı etkileme, kamu yetki ve görevini kötüye kullanma yoluyla Anayasa, 657 sayılı Yasa ve Ceza Kanununa Muhalefet"  maddelerinden yapıldığını açıklayan TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Küçük, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında dikkat çekici iddialarda bulundu. 
Küçük, "Yargı sürecinde Artvin ile ilgili bir açıklama yaparak kamuoyunu "Yargıtay Cumhuriyet Savcılığına başvurduğumuz biçimde duyurduğumuz gibi" bir kaç konuda tehdit, kamuoyunu yanıtlmak görevi kötüye kullanmak ve suçişledi. Dün TMMOB olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavclığına başvurup kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmuş oluyoruz" dedi. 
TRABZON MERKEZLİ TOPLANTI DÜZENLEDİLER
Küçük, "Trabzon merkezli toplantı düzenleyip, bunu bilimsel gösterip rakamları çarpıtarak halk yanıltmaktadır.  Dünyada madencilik faaliyeti yürütülen hiç bir ülke kalkınamamıştır. Kimler kalkınmıştır. Madenciliği yapan şirketlerin ülkeleri kalkınmıştır. Yani madenciliği diğer ülkelerde yapan ABD, Fransız, Avusturya, İngiltere şirketleri bunlardan kazanç sağlandı. Hiç bir madencilik yapılan ülke kazanç sağlayamadı. Çevre koşulları sıfıra indirildi, en pahalı maliyet olan çevre konusunda tedbir alınmadan bununla ilgili faayite girilmektedir. 

ARTVİN CERATTEPE'DE Kİ PROJE TEK DEĞİL

Artvin Cerrattepe'de ki proje tek başına proje değildir.  Artvin ilinin tamanını kapsayan bir projedir. Cerattepe bunun bir parçasıdır. Cerattepe'yi geçtiklerinde Artvin'i esir duruma getireceklerdir. Bilimsellik adı altında çeşitli toplantılarla, üniversiteleri buna alet ederek toplanıtıları düzenlemeye başladılar. 
Bir kamu görevlisi olan ve kendi il sınırları içinde görevli olan bir valinin buna alet olması, halkı tehdit etmesi ve görevini kötüye kullanması konusunda görevi bırakmaya hükümetin bu konuda gerekli işlemleri yaparak valiyi görevden el çektirmeye davet ediyoruz" dedi. 

ORADAN SUDAN İÇMESİNİ İSTEMİYORUM

Vali Yavuz'un Gümüşhane'de de valilik yaptığını hatırlatan Küçük, "Trabzon valisi çok iyi madencilik yürüttüğünü söylüyor. Gidelim madenin altında menfez var. Godil deresine akıyor. Orada sudan içmesini istemiyorum. İki nefes alsın. Kabul edelim ne kadar güzel madencilik yaptığını" ifadelerini kullandı. 

KONUNUN GEÇMİŞİ.. 

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, 29 Ağustos 2016 tarihinde Trabzon ilinde düzenlenen "Madenlerin Ekonomiye katkısı ve Artvin'de Madencilik" konulu konferansta, "Moral bozmak yok, daha çok çalışacağız. Madenler çok büyük bir başlıktır. Eğer bakır ihtiyacımızın yüzde 80'ini dışarıdan ithal ediyorsak, buna müdahale edeceğiz. Buna kimse engel olamaz. Benim Türkiye'de bakır üretiminin artırmanın önünde ki tüm engellerin kafasını koparacağız, bu kadar açık ve net" ifadelerini kullandığı ileri sürülmüştü.