Kurulma aşamasında olan Karadeniz İnşaat Müteahhitleri oluşumu kurucusu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyesi ve İnşaat Müteahhitleri Meslek komite Başkanı, Canbakkal İnşat Yönetim Kurulu Başkanı Samet Canbakkal, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun davetlisi olarak Ankara’ya gitti.  TOBB Sosyal tesislerinde Hisarcıklıoğlu ile biraraya gelen Canbakkal yeni oluşumun daha kuruluşu aşamasında belliki Hisarcıklıoğlu’nun dikkatini çekmiş, Hisarcıklıoğlu bu oluşumun TOBB bünyesinde daha aktif bir şekilde hayata geçirilmesi için önerilerde bulunurken hükümet nezdinde görüşmeler yapıp sektörün önünü açmak gerektiği ifade etti. 
Hisarcıklıoğlu bu oluşumu sonuna kadar desteklediğini belirterek genç yaşta böylesine bir işi düşünüp; hayata geçiren Canbakalla’ı taktir etmekle kalmayıp dünya ülkelerinde işadamları konsey üyeliği davetinde de bulundu Yaklaşık 4 saat süren görüşmeye Samet Canbakkal ile birlikte yine Trabzonlu olan İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu ve Anadolu’da sektörün temsilcileriden sınırlı sayıda davetli katıldı. 
Canbakkal bu oluşumu kurmakla  amaçlarını şu şekilde açıkladı ‘Sektörümüz bölgemizde ve ülkemizde dağınık ve kontrolsüz bir biçimde en hızlı büyüyen sektörler arasında.  İnşaat sektörünün lokomotifi olan biz müteahhitlerin bir çatı altında toplanıp birlik beraberlik içinde güç birliği yaparak , ülkemizde oluşan 7 milyon yapı stoğunun dönüşümünde işi bilenlerle kontrol altında tutup  birlikte daha büyük projelere imza atması, bizden ve bizdan sonraki nesillere de örnek bir kollektif ruh bırakmak en önemli amaçlarımızdandır.