Toplantıya Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, İskenderli Belediye Başkanı Ahmet Aktaş, Jandarma Komutanı Zekai Günal, Milli Eğitim Müdürü Ayşe Nuray Cora, Şube Müdürü Hayri Çelik, Emniyet Müdürü Zekeriya Baran, Özel İdare Müdürü Hasan Akdoğan, Gençlik Spor İlçe Müdürü Rahman Birinci, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Selçuk Kahyaoğlu, Esnaf Odası Başkanı Hinkar Lermi, okul yöneticileri Abdullah Malkoçoğlu, Kemalettin Barutçu, Muhammet Berberoğlu, Ahmet Gürpınar, Ziya Durmuş, Ali Köksal ve kütüphane görevlisi Veysel Baykan katıldı.

Toplantıda, 2011-2012 eğitim öğretim yılında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü çalışmaları değerlendirilirken, 2012-2013 eğitim öğretim yılında yapılacak olan çalışmalar ve açılması planlanan kursların planlaması yapıldı.

Kaymakam Yeliz Yıldızhan, "İlçe hayat boyu öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu, Milli Eğitim Bakanlığı, Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nin 58. maddesine göre ilçedeki resmi, özel ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenme kapsamında yaygın eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, planlanması, ortaya çıkan güçlüklerin değerlendirilmesi ve merkezler arasında iş birliği ve koordinasyon sağlanması, etkinliklerin birlikte planlanması ve uygulamaya konulması, hizmet tekrarı ve kaynak israfının önlenmesi ve verimliliğin artırılması amacıyla yılda iki kez toplanmaktadır." dedi.

Bu toplantıda alınacak kararları, ilçedeki hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin geliştirilmesi açısından önemsediklerini söyleyen Kaymakam Yıldızhan, "Halk eğitimi merkezimizce geçen yıl 146 kurs açılmış ve bu kurslara 2 bin 583 kursiyer katılmıştır. Özellikle okuma yazma kurslarında hedefe ulaşılmış ancak biz okumaz yazmaz sayısının en aza indirilmesi için çalışmalara devam etmeliyiz. Halk eğitimi merkezimizde özellikle meslek kurslarında farklı ve güzel çalışmalar yapılmakta olduğunu görüyoruz. Bu konuda kendilerine teşekkür ediyor ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum." şeklinde konuştu.

Okuma yazma bilmeyenlerin sayısının azaltılmasının bir sosyal sorumluluk olduğunu belirten Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt ise belediye olarak bu kurslara katılan kursiyerlere maddi destek vereceklerini açıkladı. Kurt, "Girişimcilik, taş işçiliği, ahşap işlemeciliği, iş makineleri gibi kursların açılması yararlı olacaktır." dedi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Selçuk Kahyaoğlu ise 2011-2012 eğitim öğretim yılında yapılan çalışmalar ve açılan kurslar hakkında kurula sunum yaptı. Kahyaoğlu, şöyle dedi: "Meslek kursları olarak 64 kurs açıldı. Özellikle inşaat ustalığı, kalorifer ateşçiliği, arıcılık, yaşlı refakatçisi, iş makineleri operatörlüğü, saç ve güzellik hizmetleri kurslarımız ilgi gördü. Genel kurslar olarak 68 kurs, okuma yazma kursu olarak 14 kurs açıldı. Açılan bu 146 kursla 2 bin 385 vatandaşımıza ulaştık. Sosyal ve kültürel faaliyetler olarak da dolu bir yıl geçirdik. Gülen Yüzler Projesi ile köy okullarındaki öğrencilerin ayağına saç kesimi ve bakımı hizmeti getirdik. Yıl sonu sergi ve defilemiz halkımızdan beğeni kazandı." Komisyonun, yapılacak çalışmalarla ilgili kararlar almasının ardından toplantı sona erdi.