Trabzon'da son dönemlerde gösterdiği faaliyetlerle dikkatleri üzerine çıkan Tonyalılar Kültür Dayanışma ve Kalkınma Derneği hafta sonunda düzenlenen yemekte Tonyalılar ile buluştu. Dernek çatısı altında “Tonya'ya daha iyi nasıl hizmet edebiliriz “ konusunda fikir alışverişinin yapıldığı yemeğe katılım yoğundu.

Yemek öncesinde bir konuşma yapan Tonyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Avukat Salih Cora, “Ortahisar'da 5 katlı bir mülk aldık. Bu mülkü de derneğimizin üzerine geçirdik ve maliyetinin yarısının ödemesini de gerçekleştirdik. Burada bir yurt yapacağız ve Tonyalı kardeşlerimizin faydalanmasını sağlayacağız. Bu projede bize destek veren, katkısını sunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Çalışmalarını büyük bir özenle devam ettireceklerini söyleyen Salih Cora şu açıklamayı yaptı:

“Birlik ve beraberlik içerisinde olmamız ve sizlerin destekleri bize güç veriyor. Yurt binasını tamamladıktan sonra “Tonya Çalıştayı” yapmak istiyoruz. Türkiye'nin her yerine dağılmış Tonyalılar ile bir araya gelerek Tonya'yı kalkındırmak için çalışacağız. Biz güçlü bir derneğiz ve daha da güçleneceğiz. Eğitime destek geceleri düzenleyip Tonyalı öğrencilerimize az veya çok burs verme amacındayız. Herkesle istişare edeceğiz.”

Tonyalılar Kültür Dayanışma ve Kalkınma Derneği'nin birlik ve beraberlik yemeğine katılan Tonya Belediyesi Eski Başkanı Ahmet Kurt da bir konuşma yaptı. Derneğe destek verdiklerini söyleyen Kurt, “Derneğimizin Tonya'ya yaptığı katkılar için teşekkür ediyorum. Yurt projesi önemli ve fark yaratan bir projedir. Trabzon'daki derneklerle Tonyalılar Kültür Dayanışma ve Kalkınma Derneği'ni kıyasladığımızda bu dernek çok başarılıdır. Bu derneği biraz daha büyütebilirsek iyi olur. İri ve diri olalım.” dedi.


Yine birlik ve beraberlik yemeğine katılan isimlerden olan Trabzon MHP Eski İl Başkanı Muhammet Öztürk de söz olarak şu açıklamaları yaptı:

“Tonyalılar Derneği'nin kuruluş aşamasından buraya gelene kadar ne sıkıntılar çektiğini çok iyi biliyorum. Tüm emek verenlere teşekkür ederim. Dernekleşmeyi en geç yapan ilçelerden birisiyiz. Bir bir araya geldiğimiz zaman neler yapabileceğimizi herkese gösterdik. Burada olmayan Tonyalılar da inanıyorum ki katkı sağlayacaklardır. Geldiğimiz yeri unutmamamız lazım. Çocuklarımızın geçmişte bizim çektiğimiz sıkıntıları çekmemeleri için Tonya'yı kalkındırmamız lazım.”

Tonyalılar Kültür Dayanışma ve Kalkınma Derneği'ne daha önce hizmeti geçmiş isimler de söz olarak düşüncelerini ifade ettiler. Karşılıklı fikir alışverişlerinin yapıldığı yemeğin sonunda Başkan Av. Salih Cora kapanış konuşmasında şunları ifade etti:

“Karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulunmamız lazım. Bu akşam bu açıdan çok faydalı geçmiştir. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum.”