61SAAT HABER SERVİSİ - SERKAN KILINÇ - Trabzon İli Fındık Üreticileri Derneği, Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası, Trabzon Muhtarlar Federasyonu, Ortahisar Muhtarlar Derneği, Türkiye Emekliler Derneğinin ortaklaşa Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği iki isim karşı karşıya geldi. 

Toplantıda Trabzon İli Fındık Üreticileri Derneği Başkanı İsmail Albayrak, Trabzon’un emektar gazetecilerinden Murat Taşkın için, “40 yıllık gazeteci olduğunu kendisinden öğrendiğimiz  kişi,  makalesine “Fındığınızı satmayın da  görün”  başlığı atarak üreticiyi tehdit ederken, diğer taraftan da fındık  fiyatlarının 2015 yılı gibi düşeceğini açıklayarak, tedarikçilerin nasıl bir fiyat  oyunu  oynadıklarını da açıklıyor. “Üretici kör değil ya, emanete fındık vermesin” derken, tedarikçilerin sömürüsüne  çanak tutuyor. Gerçeği bildiği halde, çiftçi önderlerini hedef alması, ”hırsızın hiç mi suçu  yok, ev  sahibi  kapıyı  niçin  sağlam  kapatmadı”  tekerlemesini akla getiriyor. Fındık fiyatları 2 ayda, 15 TL’den, 10 TL’ye  neden düşürüldü?  Bu işin perde arkasını irdeleyip açıklamak dururken, Üretici önderlerini hedef tahtasına koymak, hedef  şaşırtmak değil midir?” ifadelerini kullandı. 

O sırada toplantıya tesadüfen denk gelen Taşkın ile Albayrak karşı karşıya geldi. Kendisi için kullanılan ifadelere burada cevap veren Taşkın, “Fındığı satmayın da görün” başlığı atmadığını bu şekilde bir ifade kullanmadığını kaydetti. “Tehdit benim hayatımın hiçbir yerinde olmazda. Bunu buraya yazmanıza şahsen çok üzüldüm. Fındığınızı satmayın diyenler yüzünden, fındıktan zarar eden üreticiler oldu mu olmadı mı? Cevabını siz verin. Benim ifade etmek istediğim bu. O yazmış olduğum kişilerin temsilcileri aranızda olmaması da sizi farklı görmem için bir sebeptir. 
Geçen yıl satmayın satmayın denilerek elde kalan fındık, bu senenin üzerinde baskı oluşturdu mu oluşturmadı mı? Satılsaydı yanlış mı olurdu? Hiç kimsenin adamı olmadım. Ben ikili sistem, tekli sistem, üreticinin bilinçlenmesi için 15 senedir çalışmaların içindeyim” dedi.  Taşkın’ın sözlerinin toplantıya katılanlar tarafından da destek gördüğü görüldü…