Türkiye Muay Thai Federasyonu faaliyet programı kapsamında 3-4 Kasım tarihlerinde Erzincan’da yapılan şampiyonaya 22 ilden 300 sporcunun katıldığını ifade eden Antrenör Çetin Küçüköner, şampiyonada Gümüşhane ilini temsilen mücadele eden Torul Spor Muay Thai Takımının 4 birincilik 3 ikincilik ve 3 üçüncülük elde ederek toplamda 10 madalya ile Gümüşhane’nin gururu olduklarını söyledi.
“Hedefimiz Milli Takım”


Şampiyonaya Torul Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Antrenörü Çetin Küçüköner yönetiminde 15 sporcuyla katıldıklarını ifade eden Kulüp Başkanı Mustafa Ünlü, hedeflerinin milli takım olduğunu söyledi. Ünlü, şampiyonaya Gümüşhane’yi temsilen giden Mert Kurt, Nazir Şentürk, Resul Yalçın, Selçuk Tonyalı, Sezer Tonyalı, Ergin Yılmaz, Miraç Baran Yalçın, Paşa Yılmaz, Mete Demirci, Onur Tonyalı’nın madalya ile döndüklerini belirterek, amaçlarının Amasya’da yapılacak bölge şampiyonasında iyi dereceler elde ederek Antalya’da yapılacak olan Milli takım seçmelerine sporcu göndermek olduğunu söyledi.
Müsabakaların ardından İlçe Kaymakamı Recai Karal ve Torul Belediye Başkanı Selami Bostan’ı sporcularla birlikte ziyaret eden yöneticiler, yapılacak il dışı müsabakalarda kulübe destek sözü aldıklarını belirterek, teşekkür etti.

Muay Thai ve Taekwondo Antrenörü olan Çetin Küçüköner Muay Thai’nin tarihi çok eskilere dayanan diz, dirsek, yumruk, boyun güreşi ve tekmenin olduğu bir dövüş sporu olduğunu belirterek, “Bu dövüş sporu diğer dövüş sistemlerinden farklı olarak oldukça etkilidir. Muay Thai oldukça sert bir spordur. Düzenli antrenman ve kendinize inançtan sonra dışarıda kendinizi koruyabileceğiniz çok etkili olan bir sistemdir. Bu kişiden kişiye göre değişimi göstermektedir. Ortalama 6 ay yada 1 sene içerisinde kendinizi farklı hissetmeye başlarsınız. Muay Thai çok sert bir spor olmasına rağmen sakatlık oranları çok düşüktür. Muay Thai yapmak için belirli bir yaş sınırı yoktur. Sağlıklı her bireyin 7'den 70'e kadar yapacağı bir spordur.” dedi.

Takım Torul Kapalı Spor Salonunda Salı ve Perşembe günleri 16.00-18.00 saatleri arasında antrenmanlarını sürdürüyor.