Trabzon’un Araklı ilçesinde Araklı İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, İstanbul’dan getirdiği haplarla zehir tacirliği yapan R.A. ve O.A. adlı iki kişiyi yakaladı. Yakalanan şahıslar çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

150 Adet Extacy Hap Araklı İlçe Jandarma Komutanlığı elde etmiş olduğu istihbari bilgiler ve bu bilgiler ışığında yapmış olduğu çalışmalar neticesinde, İstanbul’dan Araklı’ya çok sayıda uyuşturucu madde hap getirildiği bilgisine ulaştı.

Bilgiyi derinlemesine araştıran jandarma ekipleri, R.A. adlı şüpheliye iki gün boyunca fiziki takip uyguladı. Yapılan fiziki takip sonucu R.A.’nın İstanbul’dan 150 adet extacy ve benzeri 150 adet uyuşturucu madde içerikli hapı Trabzon’a getirdiğini tespit eden ekipler, yaptıkları operasyonla R.A.’yı üzerinde satışa hazır 12 adet hap varken yakaladı.

2 Kişi Tutuklandı Şahsın evinde yapılan aramalar sonucunda 16 adet daha hap bulundu.

R.A. ile ortak çalıştığı iddia edilen O.A. da yakalanarak gözaltına alındı. İkili bir gece gözaltında kaldıktan sonra savcılığa sevk edildi. Buradaki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan R.A. ve O.A., Türk Ceza Kanunu’nun 5237 Sayılı Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Kanunu’na muhalefetten tutuklanarak Bahçecik Cezaevi’ne gönderildi.

Fatih Yılmaz Taka