Son yıllarda tesisleşme bakımından diğer illerin oldukça önüne geçen Trabzon’a yapılan yatırımların ardı arkası kesilmiyor. Avrupa’da bile çok az ilde bulunan olimpik tesislerinde birçok organizasyona ev sahipliği yapan Trabzon’a daha önce yapılan tesisler üzerine sürekli yenileri ekleniyor, Gençlik ve Spor Bakanlığının artan ilgisi ile şehre neredeyse her ay ya yeni bir tesis kazandırılıyor, ya mevcut bir tesis modernize ediliyor, ya da yeni bir tesis inşaatı başlatılıyor.

Önceki dönemlerde şehre yapılan modern tesislerle yetinmeyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç döneminde Trabzon’a yapılan tesislere harcanan rakam 30 milyon liranın üzerine çıkarken, şu an devam eden projeler için 43 milyon lira harcanacak. İhale aşamasındaki tesis projeleri için ise belirlenen rakam ise şimdilik 19 milyon lira. Bu dönemde tamamlanan Şenol Güneş Kompleksine harcanan rakam ise 232 milyon lira olmuştu.



TAMAMLANAN PROJELER
Trabzon’da son 3 yılda tamamlanan projeler şöyle:  Of Kapalı Yüzme Havuzu, Bölümlü futbol sahası, Sürmeni stadı ve Tonya Spor Salonu modernizasyonu,  Of Gençlik Merkezi binası, Beşirli Fitnes Salonu, Atış Poligonu elektronik sistemi, Söğütlü Atletizm Sahası pistinin değiştirilmesi ve alt bölümünün boks salonuna dönüştürülmesi, Yomra Jimnastik Salonu ile Söğütlü atletizm sahası ve Yomra Stadı tribün onarımı, Maçka stadı yenilenmesi, Düzköy Spor Salonu ikmal inşaatı, Düzköy Doğa Kampına 10 bungalov evi, Söğütlü Sentetik çim yüzeyli futbol sahası, Ahmet Suat Özyazıcı stadının sentetik çim yüzeye dönüştürülmesi.



YENİ TESİSLER YOLDA
Yatırıma doymayan Trabzon’da TOHM Çok Amaçlı Spor Salonunun inşaatı tamamlanmak üzere. Yakın zamanda Trabzon halkı, curling salonu ile tanışacak. Esiroğlu spor salonu, Çaykara Gençlik Merkezi, Of Spor kompleksi de kısa sürede halkın hizmetine açılacak. Tenis Kompleksi 5 bin seyircili ana kort binasının üstü kapatılırken, Mehmet Akif Ersoy yüzme Havuzu ile Beşikdüzü spor sahasının onarımı da sürüyor. Öte yandan Sürmene ve Vakfıkebir Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ile Of Spor salonu ve Tonya Spor Salonunun yanı sıra Arsin ve Araklı statları modernizasyonu projeleri de ihale aşamasında.