Trabzon’da 2000 istihdam ve Türkiye’nin mobilyada çekim merkezi olması amacıyla yola çıkan MOBİAD, Mobilya Kent için Trabzon’un Arsin İlçesinde 50 dönümlük arazide arsa sahipleri ile anlaştığını ve projenin Arsin’e yapılacağını duyurdu. MOBİAD Başkanı Alper Bektaş, Minik Ustalar İş Başında Projesinin tanıtım programında yaptığı konuşmada 2000 kişilik istihdam ve 300 milyonluk yatırımın yapılacağı Mobilya Kent’in Arsin ilçesinde kurulması konusunda karar kılındığını, 50 dönümlük arsa için yer sahipleri ile anlaşmaya varıldığını ve yakında tapuların alınacağını müjdeledi.

TRABZON ÇEKİM MERKEZİ OLACAK
Bektaş bu önemli projenin gerçekleşmesi için tüm engellerin siyasiler, yerel yönetimler, bürokrasi ve TOKİ sayesinde tek tek aşıldığını ifade ederek, ‘3 yıldır bir çaba sarf ediyoruz, son dönemde Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Trabzon milletvekillerimiz, TOKİ Başkanımız Ergün Turan, Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Başkanımız Haydar Revi, Arsin Belediye Başkanımız Erdem Şen ve bizlere güç veren meslektaşlarımız ile önemli bir mesafe katettik. 300 milyona yakın bir yatırımda bahsediyoruz. 50 dönümlük bir arsa ile ilgili Arsin’de arazi sahipleri ile anlaştık. Önümüzdeki gülerde tapumuzu alıp TOKİ ile birlikte bu projeye başlayacağız. 80 mağaza hedefimiz var, henüz tam sayı arsa durumuna göre oturmadı. Bugünlerde mobilyacı arkadaşlarımızdan talep topluyoruz, kaç mağazaya ihtiyacımız var, hani yen sektör ve sosyal donatılar olacak. Bunu belirliyoruz. Aynı zamanda bu yerlerin arsaların alımını gerçekleştiriyoruz. Israrla bunu söylemek istiyorum, biz bu projeyi yapacağız. Arsaları alacak olan arkadaşlarımızın kredi sorununu çözmek finans sorunu çözmek için kredi garanti fonu ile ilgili bilgilendirmeler yapıyoruz" dedi.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ
Baktaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısına bizde ses veriyoruz. Elimizi taşın altına koyuyoruz. Bununla ilgili bizde yeni istihdam sayısını açıklayacağız. Ama Mobilya kent de 1500-2000 KİŞİLİK istihdamdan bahsediyoruz. Bir çekim merkezi olacak. Çevre ülkeleri buraya çekeceğiz, Gürcistan, Azerbaycan, Rusya belki de İran. 300 milyonluk bir yatırımdan bahsediyoruz. Birliktelikten kuvvet ve güç doğuyor. Biz o inançtayız. MOBİAD yönetim kurulu bizler, bu işe girerken ille de orada bir mağazamız olsun düşüncesinde olmadık. Ama pazarın büyümesini, sektörün gelişmesini istiyorsak, bu arkadaşlarımızın da ciddi kira sorunlarını buna eklediğimizde ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Şana bölgesinde bugün 20’ye yakın mobilyacı var ama tüm sektör Yomra’ya kaydı. Buradan şunu görüyoruz, bir kümelenme oluyorsa o bölgeye insanlar ve Pazar geliyor. Biz mobilyacıların kümelendiği yere en yakın yer olarak Arsin’i seçtik. Sağolsun yer sahipleri de bu hassasiyetle yaklaşıyor. 1 yıl içinde kazma inşallah ilk kazmayı vurmayı hedefliyoruz."