TTSO Başkanı Mustafa Suat Hacısalihoğlu, TEKNOKENT bünyesinde yapılacak olan Teknoloji ve İnovasyon Merkezi ihalesinin bir yıl içinde tamamlanarak hem Trabzon’a hem de ülkeye önemli kazanımlar sağlayacağını söyledi. Hacısalihoğlu, 8 firmanın katıldığı ihaleyi Erzurumlu bir firmanın aldığını belirterek “11 bin m2 arsa üzerine 4 kattan oluşan 7 bin 400 metrekarelik bir inşaat yapılacak. İhale süreci bir yıl. Bu süre zarfında biz de içerisindeki donanım için programı yaptık. Bu merkez de bu meclise nasip olduğu için ayrıca gururluyuz.” dedi.
TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu TEKNOKENT bünyesinde yapılacak olan Teknoloji ve İnovasyon Merkezi ihalesinin bir yıl içinde tamamlanarak hem Trabzon’a hem de ülkeye önemli kazanımlar sağlayacağını söyledi.
Hacısalihoğlu, TTSO’nun Mayıs ayı toplantısında yaptığı konuşmada konuyla ilgili şu bilgileri verdi:
 
“Bilindiği gibi TEKNOKENT’e bir Teknoloji İnovasyon Merkezi binası yapma konusu vardı, oranın ihalesini yaptık. İhalesi yapılan alan toplam 11 bin metrekare arsa üzerine 4 kattan oluşan 7 bin 400 metrekarelik bir inşaat yapılacak. Bunun bir tarafını teknoloji diğer tarafını inovasyon merkezi olarak kullanılacak. Biyoteknoloji konusu; özellikle bölgemizde 3 bin 500’e yakın floranın odun dışı ürünlerin burada geliştirilmesini sağlamak suretiyle ticarileşmesini sağlamak, uluslararası standartlar haline getirmek. İlk etapta etraftan başlamak suretiyle daha ileride de ilaç sanayinde kullanmak üzere adım adım bunu yapacağız. Bunun yanında yine binanın yarısı inovasyon merkezi olarak kullanılacak. Bu merkez de gelişen teknolojiyi ve yüksek teknolojik ürünlerin üretilmesi aynı zamanda kuluçka merkezi olarak kullanılması, diğer taraftan tam bir eğitim ve araştırma merkezi olarak kullanılması doğrultusunda yapılanması devam edecek. Bununla ilgili mali olarak bilindiği gibi TOBB bu binayı yapıyor. Yaklaşık 7 milyon 900 bin lira civarında bir bedelle ihale edildi, İhaleye 8 firma katıldı ve Erzurum’dan bir firma ihaleyi aldı. Arzumuz bir an evvel tamamlanması ki bunun ihale süresi bir yıl. Bu aradaki bir yıl içerisine konulacak makine ve teknolojinin şimdiden programının yapılması gerekiyor ki biz bunu tamamladık. Bakanlıktan bunları alma konusunda gerekli çalışmaları bitirdikten sonra merkezi hizmete açacağız. Bu da bu Meclis’e nasip oldu.”