Ordu-Giresun açıldı, Rize ihalesi tamamlandı (ki özel takip edilecek ve en kısa sürede bitecektir), Başbakan Bayburt Salyazı için söz verdi. Uşağum bu durumda ne ikinci pistinden veya yeni havalimanından bahsedeysun da... Sabiha'da bile ikinci pist yok.Yine kendi kendinize girmişsiniz her zamanki gibi "Karadenizin Abisi" havalarına da buna sizden başka inanan ve itibar eden yok onun farkında değilsiniz... Siz mevcudu koruyun yeter...
Trabzona düşünüyorsunuz eyvallah da , Nevşehir , Merzifon , Kahramanmaraş , Denizli , Kayseri , Sivas gibi 2 oda 1 salon havalimanlarını düşünen bir babayiğit de çıkacak mı acaba.. Buralara turist gelmiyor mu mesela ? Türkiye de maalesef havalimanları gelecek düşünülerek inşa edilmiyor , sadece günü kurtarmak ve tabi ki birilerine rant sağlamak ..Sabiha Gökçenin pisti neden bitmiyor mesela ?Bütün ülke operasyonunu etkiliyor neredeyse , zaten 2+1 daire konseptindeki hava limanlarını da tabi ki slot, gecikme falan derken derinden sarsıyor . Bırakın Allahaşkına şu kıyakçılığı , geniş bir planlama yapın , tüm havalimanlarını gözden geçirin .
bırakın. bunlara yatırım haramdır. insanları hak etmiyor. ancak etrafa zarar verseler..
Yeni terminal yapilali kac sene oldu ki hemen yeni havalimani istiyorsunuz...Gunah yaa Yap milyarlar harca 5 sene sonra yık sonra tekrar yap yada yenisini yap... Yazık gunah bu harcamalara...Hic mi vicdaniniz yok

AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, TBMM Plan Ve Bütçe Komisyonu'nda Ulaştırma Bakanlığı'nın 2017 bütçesinin görüşmeleri sırasında söz alarak Trabzon Havalimanı'nın kapasitesinin artık ihtiyacı karşılayamadığını söyledi.

Salih Cora konuşmasında Trabzon'un sorunlarının çözülmesi noktasında dikkat çekerken, “Burada komisyonumuzun değerli üyeleri genelde memleketlerindeki sorunlardan bahsettiler. Özellikle Konya milletvekilimiz şöyle dedi; “Yüzölçümüne göre söz istiyorum.” Trabzon'da köylere , mahallelere yol yok, evlere yol var. Biz de yol ağına göre söz istiyoruz ve coğrafi anlamda harita üzerinde memleketimizi ütülediğimiz zaman aslında yüzölçümü olarak da Trabzon'un en büyük illerden biri olduğunun kabul edilmesi gerekiyor. “ şeklinde konuştu.

Trabzon Havalimanı'nın yoğunluktan dolayı artık kapasiteyi kaldırmadığını ifade eden Salih Cora bu konuda çözüm üretilmesine vurgu yaparak, “Trabzon ili Uluslar arası havaalanı, kara yolları ve deniz yolları bağlantılarıyla ülkemizin Orta Asya ve Kafkaslara açılan kapısı konumundadır. Gelişen koşullar ve bölgemizdeki gelişmeler ışığında Trabzon'un ulaşım altyapısı noktasında yeni ihtiyaçları da ortaya çıkmıştır. Uluslararası Trabzon Havalimanı'nın yoğunluğu her geçen gün artmaktadır. Trabzon Havalimanı'nda dış hatlara da seferler yapılabilmekte olup aslında hava hudut kapısı özelliği bulunmaktadır. Yine, yeşil kuruluş sertifikasına sahiptir, engelsiz havalimanı olarak hizmet vermektedir. Ancak, mevcut durumda havaalanı pisti yetersizdir. Ayrıca hazırlanan fizibilite çalışmaları ve eldeki veriler doğrultusunda havalimanı uçak park alanlarının yetersiz olduğu da tespit edilmiştir. Yaklaşık 2 milyon kapasiteyle yapılan iç hat yolcu terminali ek yatırımlarla birlikte 2 milyon 500 bin kişiye hizmet verecek şekilde planlanmıştır. Gelinen noktada yolcu sayısı kapasite üzerinde 3 milyon 500 bin kişiye ulaşmıştır. İç hat terminali bu kapasiteyi artık taşıyamaz duruma gelmiştir. Kar eden nadir havalimanlarından biridir. Bu nedenle, bugün ve gelecek ihtiyaçlar doğrultusunda öncelikle havaalanımıza ikinci pist, bunun mümkün olmaması durumunda teknik olarak ve coğrafi kaygılardan dolayı Mania Planı engellerinden dolayı yeni bir havalimanının yapılmasının da mümkün olacağını görmekteyiz. Aynı şekilde uçak park alanları ve iç hat yolcu salonu kapasitesinin arttırılması hususunda da taleplerle karşılaşmaktayız.” dedi.