Trabzon’da 5 yıl önce yaklaşık 8 milyon 500 bin TL’ye ihale edilen ancak yapımcı firmanın işin yüzde 15’lik kısmını tamamlayamayıp tasviye edilmesinin ardından kalan kısmı TOKİ tarafından tekrar ihale edilerek yapımı geçtiğimiz aylarda tamamlanan Trabzon Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 7 Kasım’da hizmete açılıyor.

Geçtiğimiz yaz aylarında hizmete açılması beklenen ancak yangın merdiveni sorunu nedeniyle mevzuata takılan hastane hizmet vermeye hazırlanıyor.

Eski binasında mevcutta 38 ünite olarak hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, yeni planlamada 62 ünite ve 5 yataklı olarak ameliyathanesinin de kendi bünyesinde olduğu bir sağlık tesisine dönüştürüldü. Yeni binasıyla daha çok hastaya hizmet verebilecek kapasitede olan sağlık tesisi son teknoloji elektronik cihazlarla da desteklendi. 7 Kasım 2016 tarihi itibariyle hizmete açılması planlanan hastanede tıbbi donanım olarak 62 diş ünite, 1 tomografik diş röntgeni, 1 panoramik diş röntgeni, 5 apikal diş röntgen cihazının olduğu ve 5 yataklı servisi ve 4 üniteli ameliyathanesinin mevcut olduğu bildirildi.

Öte yandan, Trabzon Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi genel anestezi altında engelli, çocuk ve erişkin hastalar başta olmak üzere diş tedavi hizmeti sunacak donanıma sahip olduğu belirtildi.