Trabzon AK Parti İl Gençlik Kolları bugün saat 16.00’da Trabzon Meydan Parkı’nda Avrupa’nın teröre verdiği desteği protesto etmek için bir araya geldi. Ardından Uzun Sokak’ta yürüyüş yapan Gençlik Kolları’na yürüyüş esnasında halk büyük destek verdi.

Katılımın oldukça yüksek olduğu gösteriye Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç katıldı.

Genç konuşmasında: ” Kıymetli hemşehrilerim; öncelikle bu faaliyetiniz için her birinizi ayrı ayrı kutluyorum ve gözlerinizden öpüyorum. Avrupa Birliği Türkiye ile ilgili bir karar aldı. 1959 yılından itibaren Avrupa’da vatandaşlarımızın daha iyi standartlar altında yaşaması için aday olduk ama bir türlü üye olamadık. Hep belli bir noktaya kadar getirdiler. Ne bırakmak istediler ne de aldılar. Şu anda geldiğimiz nokta itibariyle güçlü ekonomimizle beraber, güçlü bir ülke olarak Avrupa Birliği’ne artık tenezzül etmiyoruz. “ dedi.

Genç konuşmasına ek olarak:“Bir çocuğun bedeni bir balık misali sahile vuruyorsa, geçirdiğimiz süreci iyi görmemiz gerekiyor. Ama bunu görmeyenler var ve şunu da bilmiyorlar “zulm ile abad olunmaz, zulm ile abad olanın ahiri berbad olur.” O nedenle biz bu parlamento kararını şiddetle kınıyoruz. Artık birşeylerin değişme zamanı gelmiştir bu dünyada. Eğer Müslüman halk kan ve göz yaşı içindeyse gerçekten değişme zamanı gelmiştir. Bu manada hedef mazlumun adına sesini yükselten Türkiye’dir. Ama o sesin daha gür çıkması için daha güçlü olmamız lazım. Zaten bu sesi engellemek adına 15 Temmuz’da bu milleti bu memleketi en kutsalımızla beraber, dinimizle beraber kutsal değerlerin altına saklanarak emperiyal güçlerin, o güçlü devletlerin oyuncağı olan güçler bölmek istediler. Ama 15 Temmuz’da o tanka karşı göğsümüzle beraber dimdik ayakta durduk. Ben o duruşa katkı sağlayan milletimle gurur duyduğumu bir kez daha belirtmek istiyorum” diye belirtti.