Trabzon AK Parti’nin il yönetim kurulu üyeliği görevini yürüten ve parti içinde de sempatik tavılarıyla sevilen isimlar arasında yer alan Abdullah Özer, sosyal medya paylaşımı ile istifa sinyali verdi. 

Özer 7 Haziran Genel Seçimleri çalışması esnasında 2 Mayıs’ta yaptığı paylaşımda nakliyecilerin sorunları ile ilgili bir konuda ‘Bu haksızlığı seçimlerden sonra 3 ay içinde çözemezsem mensubu olduğum partiden ve UND (Uluslararası Nakliyeciler Derneği) nden istifa edeceğini ilan etmişti. 

Özer bugünde yeni bir paylaşım yaparak gerçek bir siyasetçinin yapması gerekeni yapacağını ve partisinden ve UND’den istifa edeceğini ilan etti. 
Özer paylaşımında ‘Bir koltuğu hiç bi çözüm üretmeden işgal etmek bana ters Türk Nakliye Sektörü’nün Sorunlarına bölgede çözüm Üretemediğim için 2 Mayıs 2015 verdiğim sözün arkasında duracağım’ ifadelerini kullandı. 
Tek başına iktidar olamamalarına, sorunların çözümü için ilgili vekil ve bakanlıkların kurulamamasına ragmen Özer’in verdiği sözün arkasında duracağını ilan etmesi taktirle karşılanırken, partiden arkadaşlarının istifa etmemesi yönünde ısrarcı oldukları da gelen bilgiler arasında. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duyduğu aşırı sevgi ile bilinen Abdullah Özer seçim sürecinde onlarca tırını AK Parti afişleri ile süsleyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’u ziyaret edeceği gün büyük bir konvoy ile tüm dikkatleri üzerine çekmişti.