61SAAT HABER SERVİSİ
 
Ayvazoğlu, yaptığı açıklamada, “Trabzon Günleri 25-28 Mayıs tarihleri arasında bu yıl Ankara’da gerçekleşecek. 25 Mayıs Perşembe günü saat 11.00 itibari ile açılışımızı yapacağız. Şuan itibariyle yapmış olduğumuz hazırlıklarda sona yaklaşmak üzereyiz. Gelecek olan hem ziyaretçilerimize hem de stantlarımıza yerleşecek olan esnaflarımız, belediyelerimiz ve kültürel altyapımızı oluşturacak olan tüm unsurlarımız için çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürmektedir” ifadelerini kullandı.
 
YÖRESEL ÜRÜNLER SERGİLENECEK
Ayvazoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bakanlarımız, meclis başkanımız ve tüm protokolümüzün katılımıyla Trabzon Günlerini Ankara’da açmış olacağız. Trabzon günlerinde kültürel etkinliklerin yanı sıra yöresel ürünlerimizin bulunduğu alanımız mevcut. Gelen misafirlerimizi Trabzon’un kendisine has Akçaabat köftesinden, sarmasından, kuymağından, tereyağından, peynirine ve balına kadar olan bölümde ağırlayacağız. Ramazan öncesi bunları da almalarına fırsat vereceğiz.”
 
ÇEŞİTLİ FAALİYETLER GERÇEKLEŞTİRİLECEK
“Bir de etkinlik alanımız olacak” diyen Ayvazoğlu, “Çeşitli faaliyet ve etkinliklerimizin olduğu AKM’nin iç salonunda yer alan standımızda aynı zamanda sahnemizde yöresel oyunlarımız, kolbastımız, horonumuz, sanatçılarımızın bulunmuş olduğu bir alan planladık. Aynı zamanda dışarıda da var sahnemiz. Burada da saat 18.00’dan sonra şehrin önde belen sanatçıların etkinlikleri olacak. Ramazan akşamında tüm misafirlere iftar vereceğiz” dedi.