Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın Hindistan’ı ziyaretlerinde gündeme gelen Türk-Hint ortak yapımı Anna filminin proje danışmanlarından Vesile Tekmen, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret ederek Anna filmi hakkında bilgi verdi. Tekmen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek, ticari, spor, sanat ve sinema faaliyetleri artırmak için yapılan Hindistan ziyaretlerinde Anna filminin gündeme geldiğini söyledi.

Hintli ve Türk sinemacılar arasında imzalan ortak yapım Anna için çalışmalara başlandığını vurgulayan Tekmen, Türkiye’deki çekimlerin İstanbul, Adıyaman, İzmir ve Karadeniz’de İpekyolu güzergâhı üzerinde bulunan illerden birinde çekileceğini kaydetti.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise son dönemde Trabzon’da bir çok sinema filmi çekildiğini hatırlatarak Trabzon’un Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ülke genelinde desteklenen 8 film platosu ilinden biri olduğunu belirtti. Trabzon’da çekilen filmlerde artış olduğunu kaydeden Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon’un dünyanın yaşayan en eski şehirlerden biri olduğunu, muhteşem bir doğaya sahip olduğunu bu özelliğinin filmlere renk kattığını söyledi. Başkan Hacısalihoğlu, İpekyolu’nu denizle buluşturan Trabzon’un Karadeniz kıyısında bir deniz kenti olduğunu belirterek “Türk ve Hint ortak yapımı Anna filminde İpekyolu da konu edildiğinden doğru adres Trabzon’dur. Kent film çekim için uygun atmosfere ve teknik altyapıya sahiptir” dedi.
Öte yandan Anna Süper Rockstar Filmi Projesi’nde Türk, Hintli, Amerikalı, Mısırlı ve Pakistanlı oyuncular rol alacak. Çekimleri tamamlandıktan sonra 24 ülke de aynı anda vizyona gireceği açıklanan filmi 25-50 milyon arasında seyircinin izlemesi bekleniyor. Yapımcılığını Ali Avcı’nın üstlendiği “ANNA Süper Rockstar” projesinin başdanışmanlıklarını gazeteci-yazar Mehmet Kaynarpınar ile sinemacı-senarist Sefa Önal yapıyor. Film ekibi haricinde 20 kişiden oluşan danışman ekibi ile çalışılıyor.