Trabzon’un Araklı ilçesi Turup mevkisinde yapılması planlanan ve içinde marina, özel üniversite, at çiftliği gibi mega projelerin olduğu 1 milyar dolarlık dev yatırım, Kültür ve Turizm Bakanlığına sunuldu. Ancak aradan aylar geçmesine rağmen herhangi bir gelişme yaşanmaması “Proje iptal mi?” sorusunu akıllara getirdi. Devletin yapacağı yatırımlarda istenilen somut adımların atılmaması tepki toplarken özel sektör tarafından gerçekleştirilecek yatırımlara onay çıkmaması kafalarda soru işaretleri oluşturuyor.

BAKANLIK GEÇER NOT VERMİŞTİ
Trabzon’un Araklı İlçesi Turup mevkisinde Dubai Armada Grup tarafından yapılması planlanan ve maliyeti yaklaşık 1 milyar doların üzerindeki mega projede artık sona gelindi. Projede imar planı hazırlıkları Araklı Belediyesi tarafından titizlikle yürütülürken çalışmaların son aşamaya geldiği öğrenildi. Proje hakkında bir ön inceleme yaptığı belirtilen Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin Turup’a geçer not verdiği ileri sürülmüştü.

Projeyle yakından ilgilenen DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda, “15 Temmuz’dan sonra yatırımcıyla 3 defa görüştüm. Hem DTM’de yapılacak yatırımla ilgili hem de Turup’taki dev projeyle ilgili hiçbir tereddütleri yok. Şimdi daha da istekliler. İmar planında son aşamaya gelindi. Proje önümüzdeki günlerde Turizm Bakanlığına sunulacak.” demişti.
Kaldırım’ın bu açıklamalarından sonra Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile konuşmuş ve projenin Kültür ve Turizm Bakanlığına sunulduğu belirtilmişti. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığının bugüne kadar projeyle ilgili herhangi bir onay vermediği ileri sürüldü.