TRABZON (AA) - Trabzon Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zekeriya Aydın olağan genel kurul toplantısında yeniden başkan seçildi.

Birliğin 5. Olağan Genel Kurulu Hamamizade İhsanBey Kültür Merkezinde gerçekleşen genel kurulda Yusuf Aksoy ve Zekeriya Aydın başkanlık için yarıştı.

Genel kurulda 402 delegenin oyunu alan Aydın güven tazeledi.

Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, yaptığı konuşmada, balın insan hayatındaki önemine değinerek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının son zamanlarda farklı şekillerde üreticiyi denetlediğini söyledi.

Gülbay, denetimler sonucunda bu işi ciddi yapmayan üreticileri sistemden çıkardıklarını belirterek, sektörün daha iyi bir konuma gelmesi için birlikler kurduklarını belirtti.

Birliği ise 2002 yılında kurduklarını ifade eden Gülbay, şöyle devam etti:

"Sonraki yıllarda arıcılarımızın ballarının daha sağlıklı bir şekilde ticarete sunması için geçmiş dönemlerde bal dolum tesisi, inşaat ve makine aşamasına yaklaşık 600 bin hibe desteği sağladık. Yine bakanlığımızın arıcılarımızın kovan başına destekleri olduğu gibi 2016 yılında da bu desteği devam etti. Önümüzdeki günlerde ise genç çiftçi projemize yeniden başlayacağız."

Genel kurula Sivas, Ordu, Artvin ve Rize'den de üyeler katıldı.