Şırnak'taki terör saldırısında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) şehit olan Piyade Er İsmail Çil'in memleketi Trabzon'un Arsin ilçesinde yas var.
Çil'in şehit olduğu haberinin ulaşması üzerine Arsin ilçesine bağlı Örnek Mahallesi'ndeki evi ve sokağına Türk bayrağı asıldı.

Şehidin evinde taziyeleri kabul eden amcasının oğlu Murat Çil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehidin anne ve babasının Ankara'da olduğunu söyledi.

Şehit Çil ile 10 gün önce telefonda görüştüğünü anlatan Murat Çil, "Amcam da kendisiyle konuşmuştu. Şırnak'ta nöbet tutuyordu. Herhangi bir şikayeti, sıkıntısı yoktu." dedi.

İsmail Çil'in 6 aylık asker olduğunu belirten Murat Çil, şunları kaydetti: 

"10 gün önce nöbet yerini değiştirmişler. Önceki nöbet tuttuğu yerde mi oldu, yeni yerde mi oldu, onu bilmiyoruz. Nöbet değişimi esnasında bir fırsatta hainler İsmail'i vuruyor. Vurulmadan 10 gün önce konuştuğumuzda babasından bazı istekleri olmuştu, ihtiyaçlarını istiyordu. İzne gelmek istiyordu ama 'İzinler durdurulmuş, belki bir dilekçi gönderip izin alabilirim' diyordu. O görüşmeden sonra daha görüşemedik. Zaten sonra vuruldu haberini aldık."

Şehit Çil'in cenazesi, yarın Arsin Merkez Ulu Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Örnekköy'deki aile kabristanlığına defnedilecek.