61SAAT HABER SERVİSİ

Bugün saat 14.30 sıralarında, Arsin Organize Sanayi Sitesi'ndeki ünlü bir mobilya fabrikasında, kullanılan kaynak makinesinden çıkan kıvılcımın sünger yatağı tutuşturması sonucu yangın çıktı. Alevler ahşap malzemelere ulaşınca fabrika bir anda alevler içinde kaldı. Yangın bir türlü kontrol altına alınamayınca yakındaki sanayi tesisleri boşaltıldı, çevredeki ilçelerden ve il merkezinden itfaiye ekipleri istendi.

ZARAR 40 MİLYON LİRA

Uzun uğraşlar sonrasu yangın kontrol altına alınırken yaklaşık 40 milyon liralık zarar meydana geldiği öğrenildi.

GÜMRÜKÇÜOĞLU, 'OSB'YE İTFAİYE MERKEZİ YAPILACAK'

İçişleri Bakanı Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen ve AK Parti İl Başkanı Haydar Revi bölgeye gelerek incelemlerde bulundu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrüküoğlu bölgede yaptığı incelemenin ardından yaptığı açıklamada bölgeye en kısa sürede itfaiye merkezinin kurulacağının sözünü verdi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ilk meclis toplantısında itfaiye merkezinin kurulması için karar alınacağını ifade etti.

BİR SENE ÖNCE 'İTFAİYE MERKEZİ YAPILSIN' TALEBİ YAPILDI

Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Koray Turan ise acı bir gerçeği açıkladı.Bir sene önce Trabzın Büyükşehir Belediyesi’ne yazılı ve sözlü olarak Trabzon’da yangın konusunda en riskli bölgenin Arsin Organize Sanayi Bölgesi olduğunu ve itfaiye merkezi için kendlerinin yer vererek acilen yapılması konusunda talepte bulundulaklarını ortaya çıktı. Konuyla ile ilgili görüşlerini aldığımız Turan, çok üzgün olduğunu söyleyerek, ‘’Yazık günah milli servetimiz heba oldu. Allah kimsenin başına böyle bir kaza vermesin. Tek tesellimiz can kaybının olmaması. İtfaiyenin bölgeye ne kadar geç intikal ettiğini herkes gördü. Trabzon’dan bu bölgeye itfaiyenin gelmesi en az yarım saat sürüyor. Biz bir sene önce büyükşehir belediyemizden itfaiye merkezinin kurulmasını talep etmiştik. Yerini de biz verelim demiştik. Bu tür olayların önüne geçmek için acılar ve kayıplar yaşamamız mı lazım’’ dedi.