61SAAT - Baronun Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde yapılan genel kurulunda Mehmet Şentürk ve Orhan Öngöz başkanlık için yarıştı.Yapılan seçimlerin sonucunda da mevcut başkan Mehmet Şentürk, 166 oyla yeniden başkanlığa seçildi. Diğer aday Orhan Öngöz ise 162 oy aldı.

375 avukatın sandık başına gideceği seçimler için başkan adayları kürsüde konuşmalarını yapıyor. Mevcut Başkan Mehmet Şentürk'ü eleştiren Av. Orhan Öngöz, "Mevcut başkan ve yönetimi içine kapanık bir yönetim anlayışı içerisinde olduğu için aktif değiller. Bu nedenle başarılı değiller. Biz seçilirsek ekibimizle daha şefffaf paylaşımcı, aktif bir anlayışla baromuzu hep birlikte yöneteceğiz" şeklinde konuştu.

BU İŞ BÖYLE OLMAZ

Ardından kürsüye çıkan Başkan Mehmet Şentürk, eleştirileri kabul etmeyerek çok sert açıklamalar yaptı. Şentürk, "Bu iş elinde metinle yola çıkma işi değildir. Biz eksik yapabiliriz fakat Trabzon Barosu Türkiye genelinde en sorunsuz barolardan biridir. Bu böyle bilinsin. Yapacağımız daha çok şey var" şeklinde konuştu. Şu anda seçime gidildi.



Seçime giden 2 liste şu şekilde;