61SAAT HABER SERVİSİ

Avukat Nusret Yılmaz ile Avukat Sibel Suiçmez'in yarıştığı seçimlerde Trabzon Barosu'na kayıtlı bulunan 473 Avukat'ın oy kullanma hakkı bulunurken 396 Avukatın sandık başına giderek oy kullandığı belirlendi.
Av. Sibel Suiçmez 242 oyla başkan seçilirken Av. Nusret Yılmaz ise 151 oyda kaldı.  

Av. Sibel Suiçmez’in listesi şu isimlerden oluştu.

Yönetim Kurulu Üyeleri: Yaşar Ramazanoğlu, Selçuk Özderya, Sabri Murat Çavga, Duygu Keleş Aydın, Muhammet Ali Nuroğlu, Hatice Bekar Uzun, Muhammet Atalay, Hande Burma Aydın, Kemal Keser, Berrak Pınar Alioğlu  

Disiplin Kurulu Üyeleri: Ahmet Kılıç, Ayla Koca, Serkan Karabulut, Ali Uzunşimşek, Onur Karataş  

Denetleme Kurulu Üyeleri: Arif Hikmet Uzun, Duygu Keskinoğlu, Murat Başar Karaosmanoğlu  

TBB Delegeleri: Nedim Şenol Çelik, Gülcan Özgür, Ahmet Şükrü İpek.

RESMİ SONUÇ 

1. Sandık 

Sibel Suiçmez 130 oy
Nusret Yılmaz 71 oy

2. Sandık 

Sibel Suiçmez 72  oy
Nusret Yılmaz 51 oy 

Resmi olmayan sonuçlara göre Trabzon Baro'su seçimlerini Av. Sibel Suiçmez kazandı.

NELER YAŞANDI

Sonuçların açıklanmasına kısa bir süre kalmasına rağmen seçimlerin yapıldığı Kanuni Anadolu Lisesi bahçesinde yoğun kulis çalışmaları devam ediyor.  Adaylardan Avukat Sibel Suiçmez okulun giriş kapısında meslektaşlarını karşılarken rakibi Nusret Yılmaz ise salonun içinde gelenleri karşılıyor. İki aday arasındaki şakalaşmalar ve davetlilerle birlikte fotoğraf çekilmeleri seçimin sakin bir havada geçtiğinin göstergesi oldu. 

AK Parti Trabzon Milletvekilleri Avukat Ayşe Sula Köseoğlu ile Avukat Salih Cora’da baro seçimlerine gelerek oylarını kullandılar. Kıran kırana devam eden seçimlerde 15.30 itibariyle kullanılan oy sayısı 370’i geçti.  Toplam kullanılacak oy sayısı ise 472. Avukatlar adaylarla sohbetlerde oy konusunda ser verip sır vermezken, yaptığımız gözlemlerde seçime gelenlerin ayaküstü sohbetlere fazla takılmadan direk oyunu kullanıp çıktığı gözlemlendi. 

Adayların listeleri kontrol ederek gelmeyenlere mesaj ve telefon ile ulaşıp oy kullanmaya davet etmeleri de dikkatlerden kaçmadı.