Akçaabat Fındıklı Köyü Pelitli Mahallesi Merkez Camii’nde eğitim gören öğrencilere yönelik yarışmada, ilk üç sırayı alanlara bisiklet hediye edilirken diğer öğrencilere kırtasiye malzemeleri ve çeşitli hediyeler verildi.
Yaklaşık 25 öğrencinin eğitim gördüğü üç ay süren yaz kursuna katılan öğrencilere destek vermek amacıyla düzenlenen yarışmanın ödül törenine Trabzon Belediye Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun da katıldı. Tosun, yaz aylarında düzenlenen kurslara katılan öğrencileri motive etmek amacıyla düzenledikleri yarışma sonunda öğrencilerin gösterdikleri üstün performansın kendilerini bir hayli duygulandırdığını söyledi.

Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Salih Battalbaş ve Meclis üyeleri ile Fındıklı Köyü Pelitli Mahallesi sakinleri ile merkez camiinde düzenlenen törene katılarak dereceye giren öğrencilere bisiklet ve plaket veren Başkan Tosun, yaptıkları böylesine güzel organizasyonlara Trabzon’da faaliyet gösteren diğer sivil toplum örgütlerinin de destek vermesini arzuladıklarını kaydetti.

Gençlik Meclisi ve Trabzon Belediyesi’ne gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür eden öğrenci velileri, düzenlenen yaz kuran kursları ile geleceğin teminatı çocukların dinlerini öğrenmelerine önemli bir katkı sağlandığını ifade etti. Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi’nin düzenlediği ödüllü yarışmanın kursa katılan çocuklara ayrı bir motive ve destek verdiğini belirten bir veli, "Yaz boyu süren kurslar sonunda çocuklarımız hem Kur’an öğrendi, hem de çeşitli hediyeler kazandı. Bu organizasyonun diğer sivil toplum örgütlerine de örnek olmasını diliyoruz. Köyümüzde ilk kez böyle bir organizasyon düzenlendi. Bu anlamda bizleri hatırlayıp yalnız bırakmadıkları için meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Tören birlikte yenilen yemeğin ardından sona erdi.