Trabzon Belediye Meclisi’nin 2013 yılı Performans Programı’nın görüşüldüğü dünkü toplantısında ilginç bir tartışma ve kriz yaşandı. Performans programının Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile ilgili bölümü görüşülürken Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sezgin Yılmaz tarafından kadınların ihtiyaçlarına göre özel otobüs alınması talebi performans proğramına girince CHP Grup Başkanı Turgay Şahin tepki gösterdi.

KADINLAR İÇİN ÖZEL
OTOBÜS MÜ ALINIR?
Şahin başından geçen bir olayı da meclis üyeleriyle paylaşarak, “Geçen gün bir dolmuşa bindim ve ön bölüme oturdum. Kızım yaşında bir genç dolmuşu durdurarak binmek istedi.Şoför ise bana ‘Arka kısma geçer misin?’ dedi. ‘Neden?’ diye sorduğumda yanıma bir bayanın oturacağını söyledi. Ben de ‘Sen beni ne zannettin senin kafanı kırarım. Ben sapık mıyım? Dolmuşa binen herkesin senin gibi geri kafalı olduğunu mu zannediyorsun’ dedim. Bunu şunun için anlattım. Bu mesele son derece hassas bir konudur. Kadınlara özel otobüs uygulaması tehlikeli bir uygulama olur. Bu kadınlara özel otobüs ifadesinin programdan derhal çıkarılmasını istiyorum” dedi.

KADINLARA ÖZEL OTOBÜSLE
NEY
İ KAST ETTİNİZ SEZGİN YILMAZ?
Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da Şahin’e destek vererek, “Sayın Turgay Şahin’in de ifade ettiği gibi kadınlara özel otobüs alınması ifadesinin bu program içinde yer alması yanlış bir tanımdır. Kadınlara özel otobüsle neyi kast ettiniz Sayın Sezgin Yılmaz? Niye kadınlara özel otobüs alınması uygulaması performans programında yer alıyor? Buna lütfen cevap verin” diyerek Yılmaz’a çıkıştı.

YANLIŞLIK OLMUŞ
ARKADAŞLAR DÜZELTMEMİŞ !
Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sezgin Yılmaz ise cevaben, “Biz de Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde sizin ifade ettiğiniz gibi kadınların ihtiyaçlarına göre özel otobüs alınması uygulamasını yanlış bulduk. Bu ifadeyi komisyon toplantısında çıkarmıştık. Kadınlara özel otobüs ibaresinin bu program içinde yer almaması gerekiyordu. Ancak anlaşılıyor ki görevli arkadaşlarımız bu ibareyi çıkarmayı unutmuş, düzeltmemişler. Bir yanlışlık olmuş” ifadelerine yer verdi. Yılmaz’ın bu açıklamaları tatmin edici bulunmazken kadınlara özel otobüs ibaresini performans programına kimin yazdığı sorusu yanıtsız kaldı.