15 Ekim’de işbaşı yapan işçiler, 'Trabzon genelinde su ve kanalizasyon şebekelerinin yenilenmesi', 'Trabzon şehrine yeni peyzaj alanlarının kazandırılması', 'Park ve bahçelerin bakımı' adlı projeler kapsamında 9 aylı süre ile Trabzon Belediyesi'nde çalışacak.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, istihdama katkı sağlamak amacıyla sürekli yeni projeler geliştirdiklerini belirterek, “ Görev süremizce ‘Toplum Yararına çalışma Projesi’ kapsamında İş-Kur’a sunduğumuz 14 ayrı projede bin 700 kişinin geçici süreyle de olsa belediyemizde istihdamını sağladık. Bunun yanında İş-Kur ile birlikte meslek edindirme projeleri de gerçekleştiriyoruz. İş-kur ile düzenlediğimiz 36 kursta 770 vatandaşımız meslek sahibi yapıldı. Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa düzenlediğimiz 30 ayrı kursta ise 3 bin 528 vatandaşımızı meslek sahibi oldu. Bu kurslara katılıp de meslek sahibi olanların birçoğunun işe girmiş olmasından dolayı ise ayrı bir mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim” dedi.

Öte yandan, Trabzon Belediyesi son iki proje de dahil olmak üzere İş-Kur ile gerçekleştirdiği 14 proje ile bugüne kadar bin 700 vatandaşın geçici süreli de olsa belediyede istihdamını sağladı.