Hava şartlarının iyi gitmesi ile kent genelinde asfaltlama çalışmalarına geceleri de devam ederken, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin güney tarafında kalan Faik Dranaz Caddesi’nin asfaltı yenilendi. Yaklaşık 500 metre uzunluğundaki yola 600 ton asfalt seren belediye ekipleri, hava şartları izin verdiği ölçüde asfaltlama çalışmalarını sürdürmeyi planlıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 2012 yılında planladıkları 85 bin ton asfalt hedefinin aşarak Trabzon genelinde 110 bin tona ulaştıklarını kaydetti. Başkan Gümrükçüoğlu, hava şartlarının iyi gitmesi durumunda asfaltlama çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirerek, 2013 sezonunda ise Trabzon genelinde 150 bin ton asfalt sermeyi planladıklarını belirtti.

2012 yılında serdikleri 110 bin ton asfalta 13 milyon TL’nin üzerinde para harcadıklarına işaret eden Başkan Gümrükçüoğlu, makine parkına kazandırdıkları 120 yeni araç ve iş makinesi yanı sıra kurdukları çağdaş ve modern asfalt plenti ile Trabzon'un 'Büyükşehir'e' hazır olduğunu kaydetti.