Başkan Gümrükçüoğlu, Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı yaptığı zamanda Vali Düzgün’ün de Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü görevini sürdürdüğünü hatırlatarak, o dönemde bürokrat olarak çok güzel hizmetlere imza atan vali Düzgün’ün Karadeniz’in inci kentlerinden biri olan Ordu için en iyi hizmetleri yapmayı sürdürdüğünü söyledi. Ordu'da gördükleri misafirperverlikten dolayı Vali Düzgün ve Ordulu vatandaşlara teşekkür eden Başkan Gümrükçüoğlu, sporun dostluk, barış ve kardeşlik olduğunun altını çizerek “Orduspor ile Trabzonspor bölgenin iki önemli takımı. Fair-Play anlayışı içerisinde bölgede futbolun ve sporun gelişmesi ülke futbolunun gelişmesine de katkıda bulunacaktır. Valimizi ve Ordu'luları ligin ikinci yarısında Trabzon’da yapılacak maç şimdiden davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Düzgün ise Başkan Gümrükçüoğlu’nun ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Trabzonspor’u ve Trabzonspor taraftarlarını Ordu’da ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını kaydetti.

Başkan Gümrükçüoğlu’nun müsteşarlıkta yaptığı başarılı hizmetleri, belediye başkanlığında da sürdürdüğünü kaydeden Vali Düzgün, Türk futbolunda devrim yapan Trabzonspor ile bölge ve ülke futbolunda önemli bir yer tutan Orduspor takımları arasında yapılan müsabakaların her zaman centilmence ve heyecanın üst seviyede yaşandığı karşılaşmalar olduğunu belirterek, Orduspor ve Trabzonspor’a bundan sonraki maçlarında başarılar diledi.

Ziyaretin sanısına Vali Düzgün başkan Gümrükçüoğlu’na vazo hediye ederken, başkan Gümrükçüoğlu ise Vali Düzgün’e fincan takımı ve minyatür kemençe hediye etti.