Trabzon bürokrasisi ve siyasileri bayramın ilk gününe hızlı başladı.

Çevre ve Şahircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ak parti İl Başkanı Adnan Günnar, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ile birlikte ilk olarak Trabzon Sülüklü Mezarlığındaki şehitliği ziyaret ettiler.



EN ACI BAYRAM

Şehitlik girişinde, Hakkari’de Haziran ayında şehit verdiğimiz Yasin Erosmanoğlu’nun gözü yaşlı ailesiyle karşılaşan Trabzon bürokrasisi ve siyasiler duygu dolu anlar yaşadılar. Bakan Bayraktar acılı aileye tekrardan başsağlığı dileyip diğer şehitliklere, protokol mensupları ile karanfil bıraktı. Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'da Şehir Er yasin Eroğlu'nun babasıyla bir süre sohbet etti. 

Burada yapılan duanın ardından. Bakan Bayraktar ve beraberindekiler Fatih çocuk Yuvasını ziyaret edip burada çocuklara hediyeler dağıttı. Çocuklar Recep Kızılcık’ın sık sık yuvayı ziyaret etmesinden ötürü en çok ilgiyi ona gösterip Recep amca diyerek boynuna atıldılar. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’da Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selim Çelenk’ten çocuklar ile ilgili bilgi aldı. Çocukyuvası ziyaretinin ardından Fatih Devlet Hastanesi’ndeki hastaları ziyaret eden Trabzon bürokrasisi ve siyasiler hastaların memnuniyeti ile mutlu oldular. Tüm hastalar aldıkları hizmetler mutlu olduklarını ifade ettiler.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü binasını ziyaret ederek buradaki nöbetçi Emniyet çalışanları ile de bayramlaşan Bayraktar, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş’tan Trabzon’un adli konuları ile ilgili bilgiler aldı.

Emniyeti ziyaretin ardından programda olmamasına ragmen heyet bu kez Trabzon Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne hareket ederek, görevinin başında nöbet tutan itfaiye erleri ile bayramlaştılar. İtfaiye’den sonra Söğütlü’deki Garnizon komutanlığına giden Bakan Bayraktar ve beraberindekiler buradaki eskarlarla bayramlaşıp Huzurevindeki yaşlıları ziyaret ettiler. Yaşlılardan hayır duası alan Bakan Bayraktar, cebinden çıkardığı bir tomar 50 tl’yi Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na vererek yaşlılara ve çocuklara dağıtmasını istedi.

Başkan Gümrükçüoğlu’da 3 bin TL’ye yakın parayı bir seferde huzurevinde kalan yaşlılara ve o anda orada olan çocuklara verdi. Vali Yardımcısı muhmat halhal4ın oğluda harçlıklardan nasiplendi. 7 ayrı yere yapılan tüm bu ziyaretler 09.00 ile 10.30 arasında yani 1,5 saatte yapıldı.