Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, içme ve atık suyu borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin başvuruların 31 Ekim tarihine kadar yapılabileceğini bildirdi.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 Sayılı Kanun kapsamında, içme suyu ve atık su abonelerinin 30 Haziran 2016 tarihinden önceki borçları yapılandırılabildiğini anımsattı.

Borçlarını yeniden yapılandırmak isteyen vatandaşların Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğüne başvurmaları gerektiğine işaret eden Gümrükçüoğlu, yapılandırma sonrasında ödemelerin ikişer aylık periyotlar halinde 6, 9, 12 ve 18 taksit şeklinde yeniden düzenleneceğini kaydetti.

Borçlarını 31 Aralık 2016 tarihine kadar peşin ödeyecek vatandaşlardan sadece anaparanın tahsil edileceğini ifade eden Gümrükçüoğlu, "Yapılandırma işleminden yararlanan ve ödemelerini taksitler halinde gerçekleştirecek vatandaşlar, yasa kapsamında 30 Kasım 2016 tarihine kadar ilk taksitin ödemesini gerçekleştirecek. 122 bin 945 abonemiz bu önemli fırsattan yararlanabilecek durumdadır. İçme suyu ve atık su bedelleri yeni yatırımlar olarak şehrimize geri dönmektedir. TİSKİ Genel Müdürlüğümüzün şehrimize en iyi hizmeti verebilmesi için bu tahsilatlar hayati öneme haizdir." ifadelerini kullandı.