Vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmeleri için tüm tedbirleri alan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram boyunca vatandaşları ücretsiz taşıyacak.

Özel halk otobüsleri bu uygulamanın dışında tutulurken vatandaşların kabir ziyaretlerini yapabilmeleri için Bahçecik, Bostancı, Sülüklü ve Boztepe mezarlıklarına saat 09.00 ve 14.00 saatleri arası ücretsiz otobüs seferleri gerçekleştirilecek. Bahçecik ve Boztepe mezarlıklarına gitmek isteyen vatandaşlar için otobüsler, Meydan’daki eski Bağ-Kur binası önünden, Bostancı ve Sülüklü mezarlığına gitmek isteyen vatandaşlar için ise Baro binası önünden kalkacak. Bayram dolayısıyla mezarlıkların bakım ve temizlikleri yapılırken, engelli vatandaşların kabir ziyaretlerini rahatça yapabilmeleri için söz konusu mezarlıklarda engelli araçları hazır bulundurulacak. Bayramda belediyelerce hazırlanan kurban kesim yerleri dışında kesim yapılmasına izin verilmeyecek, kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı öğrenildi.

Vatandaşların bayramlık alışverişlerini rahatlıkla yapabilmeleri ve sağlıklı gıda tüketmelerini sağlamak için Zabıta kontrolleri sıklaştırırken, alışverişin yoğun olduğu yerlerde Zabıta görevlilerinin sayıları arttırıldı. Vatandaşlar bayram boyunca 321 16 28 ve 188 nolu telefonları arayarak istek ve şikayetlerini Belediyeye bildirebileceği öğrenilirken, halkın bayramlaşması, bayramın üçüncü günü olan 14 Eylül Perşembe günü saat 10:00’da Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde yapılacağı belirtildi.

Vatandaşların bayramlarını en iyi şekilde geçirmeleri için tüm tedbirleri aldıklarını kaydeden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kurban Bayramı’nın paylaşmanın, dayanışmanın, sevginin ve kardeşliğin en güzel örneklerini ortaya koyduğunu kaydetti.
Gümrükçüoğlu, “Bayramlar, kardeşlik iklimini, dayanışma ruhunu milletçe yaşama, duygu birliğimizi en üst düzeyde tazeleme günleridir. İnanıyorum ki bu birlik, beraberlik ruhunu, daha da güçlendirerek geleceğe taşıyacak, daha güzel ve aydınlık yarınlara mutlaka ulaşacağız. İslam Alemi’nin mübarek bayramlarını kutluyorum” ifadelerini kullandı.