61SAAT HABER SERVİSİ – SERKAN KILINÇ - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantıları bugün devam etti. Büyükşehir Belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisinde İlçe Belediyeleri ile Büyükşehir Belediyesinin bütçesi müzakere edildi.  

Bütçe görüşmeleri sırasında Trabzon Büyükşehir Belediyesinin de borcunun ne kadar olduğu ortaya çıktı. Bağımsız üye Ali Sağır’ın sorusu üzerine Trabzon Büyükşehir Belediyesinin yaklaşık 200 milyon civarında bir borcu olduğu kaydedildi. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin de toplamda 2017 yılı için de İller Bankasından 300 milyon TL borçlanma kapasitesinin 300 milyon TL civarında olduğu ifade edildi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Vergi ve SSK borcumuz var mı?, Taksitlendirme müracaatı yapıldı mı?”  sorusuna, “Onun daha önceden yapılandırması büyükşehir belediyesinin kuruluşuyla arkadaşlarımızın yoğun çalışmasıyla gerçekleştirildi. Yeni yapılandırmak ihtiyacımız hissettiğimiz borçlanma ihtiyacımız olduğunu zannetmiyorum. 
Belediyenin borçlarıyla ilgili de konuşan Gümrükçüoğlu, “Türkiye’de belediyelerin konumları itibarıyla borcu olmayan belediye yoktur. Böyle bir söylem geliştirilmişti. “Borcu olmayan belediye çalışmıyor” demektir. Bir şey üretmiyor demektir. Para ve finansman açığı vardır. Bunu bu şekilde yaşamayan çok iyi gelirleri olan belediyeler yine hizmet etmekte. Borçları olmamakta. Tabi o iyi gelirleri ile hizmetlerini yapan belediyeleri tenzih ederek söylüyoruz… 

Bizim şehrimizde bu örneklerden vardı. Çok hesaplı hareket eder ve borcu da yoktur. Orada oturuyor Akçaabat Belediyesi. Başarılı hizmetleri devam ediyor” diye konuştu. .