61SAAT HABER SERVİSİ – SERKAN KILINÇ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen otopark ve Meydan Parkı, Zağnos, Atapark, Eyof, Ayasofya çay bahçelerinin de bulunduğu çay bahçeleri ortakları arasında Trabzon Büyükşehir Belediyesinin de bulunduğu TRABEL A.Ş.’ye kiralanmak istendi. 5 yıllığına kiralanmak istenilen işletmelerde en yüksek ücret ise aylık 10 bin lira ile İskenderpaşa Açık Otoparkı olarak belirlendi. Konuyla ilgili konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Meydan Parkında 2 tane yer vardı. Fiziki olarak ortadan bölünmüş vaziyetteydi. 2’si ihale ile verilmişti. Bir tanesi hala kiracılığını sürdürüyor. Sözleşmesi devam ediyor. Bir tanesi uzun süre tahsilatlarını geciktirdi, bütün toleranslara rağmen edimlerini yerine getirememesi münasebetiyle mahkeme kanalıyla tahliye edildi. Şuan da orada bizim belediyemiz çay vermekte. Şuna da iş kur elemanlarından orada hizmet alınmaya çalışılıyor. Bunu daha imtizana kavuşturmak için TRABEL şirketinin işletmesine verilmesinin daha doğru olacağı kanaatindeyiz” dedi.

Cahit Erdem ise, “Bizim görev süremiz ,25 yıl. 5 yıllığına devrettiğimizde yetkimizi aşacak mıyız? Hukuki yönden gelecekle ilgili yaptırım olabilir mi? Burada yetki devri var. Bu meclis görev süresi içinde yapmalı diye düşünüyorum” dedi.

Bunun üzerine Plan ve Bütçe Komisyonlu Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, “Biz onu sorduk. Her hangi bir sakınca olmadığını, 10 yıla kadar kiraya verebileceğimiz söylendi. Aylık aylık alınacak olduğu için sıkıntı değil. Meclis onu 1 yıl kararıyla da geri alabiliyor. Belediyenin kendi iştiraki olduğu için meclis kararıyla sakınca olmadığında sıkıntı yok” dedi.

Maddenin oylamasına sıra gelindiğinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, devrine çekinceli yaklaşınca madde daha sonra yeniden incelenmek üzere gündemde kaldı.