61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Düzköy Belediye başkanı Abidin Çelik’in geçtiğimiz günlerde Trabzon Büyükşehir Belediyesi için “Üvey evlat muamelesi görüyoruz” şeklinde ki açıklamaları sert tartışmaların yaşanmasına neden oldu. AK Partili Büyükşehir Belediye meclisi üyesi İsmail Hakkı Küçükali’nin gündeme taşıdığı sözler sonrasında Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, açıklama yaptı. 
Küçükali, “adaletsizliğe dayanamadığını” ifade ederek,  Çelik’in “Büyükşehir belediyesi ve bakanlıklarla yaptığımız yazışmalardan sonuç alamıyoruz. Düzköy adeta üvey evlat” şeklinde ki açıklamaları hatırlatıp, “Bu şekilde üvey evlatlık yapıyor musunuz lütfen buna cevap verin?” şeklinde Gümrükçüoğlu’na soru sordu. 

Bunun üzerine Başkan Gümrükçüoğlu, Düzköy’e Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımları tek tek okuduktan sonra, “Ben o konuda aslında sayın Belediye Başkanımızı hocamızı aradım. Direkt telefonla aradım. Kendisini aradığımda da rakamların hepsi önümdeydi. Daha uzun konuşacaktım.

Şalpazarı İlçemiz, Köprübaşı İlçemiz, bunlara yakın. Onları çıkartayım isterseniz ne kadar masraf etmişiz. Bunlar doğru değilse sizin açıklamanız gerek” dedi. 

BU ARKADAŞ KİMİN AVUKATI… 
Çelik ise, “Bu gazetede ki beyanatlar benim.. Hepsini kabul ediyorum. Bu arkadaş kimin avukatı” diyerek Küçükali’nin neden bu soruyu sorduğunu sordu. Bunun üzerine Küçükali, “Ben adaletsizlik burada istemiyorum. Siz de adaletsizlik yaparsanız sizi de ikaz ederim. Soruyu dinlemediniz her halde… “ ifadelerini kullandı. 
Daha sonra 2014 Mahalli seçimleri sonrasında İl Özel İdaresinin mallarının dağıtımı sırasında kendilerine bir kamyon verildiğini ifade eden Çelik, "Düzköy Belediyesine bunları yaptık diyorsunuz. Aslfat yol yaptık, eton yol yaptık. Türkiye Cumhuriyeti hudutları içindeyse yapmak zorundasınız. Mecbursunuz yapmaya yapacaksınız. Çocuk var insan var.. Yapacaksınız. Bende belediye başkanıyım yapacağım mecburum. Çok hazırlıklı geldiniz. Teşekkür ederim. Bizimle ilgili. Tonya ilçesi komşumuz. Bir komşumuz Maçka ilçesi.. Özel idarenin bütün araç ve gereçlerini onlara verdiniz bize niye vermediniz” dedi. 

ÇALIŞSAYDI VERİRDİK
Gümrükçüoğlu ise, “Sayın Başkan size bir şey arz edeyim. Bizim bunları size o yasanın içeriğine göre vermek diye bir zorunluluğumuz yok. Bu zorunluluğun olmadığını hatırlatırım. Greyderlerin bir çoğu iş göremez halde. O bölgede ki greyder iş görüyorsa belediye başkanı onu istiyorsa verme cihetine gittik. Sizin bölgenizde bir greyder varsa, o greyder çalışıyor durumdaysa onu da vermek cihetine giderdik. Maçka Bölgesinde olan greyder… Ben her haliyle de olsa razıyım dediği için “Al razıysan buyur bakalım çalıştır” dedik. Bak diyor ki, “Çalıştıramadı” Ama siz yok burada bana farklı davranıldı diyorsanız ben size az önce rapor okudum. Başka bir şey de demiyorum…” dedi. 

Daha sonra yeniden söz alan Çelik, Afet kapsamında iller bankasından para geldiğini söylediği sırada Köprübaşı Belediye Başkanı Ahmet Tekke, “bize o para bile gelmedi” ifadelerini kullanınca, tartışma çıktı. Bunun üzerine Çelik, “Sen kimsin benim lafıma karışıyorsun. Şurada 2 senemiz var. Şunu güzel bitirelim. Biz o listemizi arz ettik. Ayrım olup olmadığını bütün insanlar gördü…” ifadelerini kullandı.