“Trabzon’da yapacağımız çok daha güzel işler olduğuna inanıyorum” diyerek göreve devam etmek istediklerini kaydeden Erdem, “Mayıs ayında genel kurulumuz var. Arkadaşlarımızla birlikte tekrar devam ediyoruz. Trabzon’da yapacağımız çok daha güzel işler olduğuna inanıyorum. Bunlara sizlerinde mutlaka katkısı oluyor ve olacaktır da. Sizler spora çok değer veren insanlarsınız. İmkânlarınız dâhilinde getirdiğimiz önerilere her zaman sıcak baktınız. Önümüzdeki dönemde de Trabzon adına, Trabzon gençliği adına, gençlerin internet kafelerden, sokaklardan kurtarılıp spor sahalarına çekilmesi adına yapacağımız projelerde siz değerli mülki erklerimizin katkılarını bekliyoruz, bu katkıları zaten sağlıyorsunuz. Katkılarınızı, desteklerinizi her zaman beklediğimizi ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Ziyaretlerinden ötürü Erdem ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, “Nesillerimizi sizlere emanet ediyoruz. İmkânlarımız ölçüsünde her zaman yanınızda olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Değerlendirmelerinde spora destek olmayı sürdüreceklerini belirten Gümrükçüoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra biraz daha hatırı sayılabilecek bütçeleri spora tahsis etmeye gayret ediyoruz. Ümit ediyorum ki bunu daha da arttıracağız. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım; İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaeski ve yerel yönetimlerle iştigal etmiş olan Sayın Erol Kaya’nın katıldığı Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısında büyükşehir belediyelerinin maliye payları ile ilgili önemli bir değişikliği referandumdan sonra ele alacaklarını bize ifade ettiler. Maliye paylarının dağıtımında biz alan kriterinden ötürü normalin dışında mağduriyete uğramış oluyoruz. Sayın Başbakanımız yeni yapılacak düzenlemenin maliye payımızı hizmetlerimiz ölçüsünde arttırılacağını bize vaat etmiş durumdalar. Bir yılda 225 milyonluk maliye payı alırken bunun 70-100 milyon daha fazlasını alacağımızı hesap etmekteyiz. Yani 225 milyon alan Trabzon Büyükşehir Belediyesi 300 milyon alır hale gelirse tabiî ki bunun yansımalarından biri de spor alanına tahsis ettiğimiz finansmanın arttırılabilmesidir” şeklinde konuştu.