Trabzon Büyükşehir Belediyesi ana arterler ve mahalle yollarındaki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Asfaltlama çalışmaları başta olmak üzere yol bakım-onarım çalışmaları, istinat duvarı, menfez ve kanaval gibi sanat yapısı inşaatları Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi tarafından ivedilikle sürdürülüyor. Hava şartları dolayısıyla asfaltlama sezonunu Mayıs ayının sonunda açan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılında 27 Haziran itibariyle kendi tesislerinde 82 bin ton asfalt üreterek yollara serdi. Asfaltlama çalışmalarının yanı sıra betonlama çalışmalarının da ileriki günlerde başlatılması planlanıyor.

İKİSU GRUP YOLUNA İKİNCİ TABAKA ASFALT SERİLİYOR

Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden inşa edilen Yomra İkisu Grup Yolunda aşınma asfaltı (ikinci tabaka) serim işlemine geçildi. Bölgedeki birçok mahalleye ulaşımı sağlayan İkisu Grup Yolunu yeniden inşa etmek için planlama çalışmalarının ardından ilk olarak gerekli olan altyapı çalışmaları gerçekleştirildi. Sonrasında 25 bin m3 kazı yapılarak yol genişletildi ve standartlara uygun boyuta getirildi. Gerekli sanat yapıları (istinat ve ihata duvarları) inşa edildi ve kaldırım düzenlemesi gerçekleştirildi. Proje kapsamında yolun her iki yönüne yaya kaldırımı yapılırken 9 bin m2 parke taşı, yağmur suyu hattı ve ızgara döşendi. Asfalt altı ince malzeme serme işleminin ardından yolun oturması için bir süre beklenirken sonrasında asfaltlama çalışmalarına başlandı. Birinci kat asfaltlama çalışmalarının tamamlanmasının ardından ikinci kat (aşınma asfaltı) serimine start verildi.9 bin ton nitelikli asfalt kullanılarak tamamlanacak olan asfaltlama çalışmaları sonrasında çizgileme çalışmalarının da gerçekleştirilmesiyle çalışmalar tamamlanmış olacak.

İkisu Grup Yolundaki tüm bu çalışmalar Büyükşehir Belediyesi tarafından 2,1 milyon TL maliyetle gerçekleştiriliyor.

Trabzon genelinde sürdürdükleri yol çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un ihtiyaçları çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Trabzon’un büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte il genelinde belli bir plan ve program dâhilinde, hatırı sayılır bir bütçe ile yol çalışması gerçekleştirme şansını elde ettiklerini kaydeden Gümrükçüoğlu şunları söyledi:

YOL ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERİYORUZ

“Sadece geçen yıl (2016) yollarımızda 100 milyon TL’lik çalışma yaptık. Bu rakam Trabzon için dev bir bütçedir, Trabzon tarihinde daha önce mahalle yollarına bu denli büyük bütçe ile yatırım yapılmamıştır. Ancak hepimiz biliyoruz ki ülkemizin en büyük yol ağına sahip olan Trabzon’umuzun yol sorunlarını ortadan kaldırmak için bu denli büyük bütçeli yol çalışmalarının yıllar boyunca üst üste tekrarlanması gerekmektedir. Bu kapsamda 2014 yılında olduğu gibi, 2015 ve 2016 yıllarında olduğu gibi 2017 yılında da yol çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz.

GEÇİCİ DEĞİL, KALICI ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Hemşehrilerimden özellikle bilmelerini istiyorum ki, çalışmalarımızda herkes tarafından ağırlıklı olarak kullanılan, ana arterlere öncelik veriyoruz. Yine hemşehrilerimin özellikle bilmelerini istediğimiz bir başka husus ise Trabzon’umuzdaki tüm yollardan, hangi yolun neresinde ne sorun varsa hepsinden haberdarız. Program dâhilinde sıra ile bu sorunları ortadan kaldırmak çabasındayız. Büyükşehir Belediyesi olarak yollarımızda rutin çalışmalar yapmıyoruz. Çünkü rutin çalışmalar ile bu sorunlar ortadan kaldırılamadığı gibi israf ile karşı karşıya kalınmış olunuyor. Yollarımızda kalıcı, uzun yıllar hizmet edecek, birkaç yıl sonra tekrardan çalışma yapılmasına gerek duyulmayacak, altyapısı sağlam çalışmalar gerçekleştirmekteyiz.”