AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Büyükşehir statüsü ile ilgili son günlerde yapılan eleştirilere cevap verdi. Trabzon’un en ücra köyüne hizmet gitmeyeceği yönündeki eleştirilere katılmadığını ifade eden Günnar “ CHP İl başkanı Sn Karan son günlerde bu konuda gerçeklerle örtüşmeyen söylemlerde bulunmuş. Bu açıklamalar bilgi eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Trabzon büyükşehir olduğunda merkezde yaşayan vatandaşlarımız ne hizmet alıyorsa, en ücra köydeki vatandaşımız da o hizmetten yararlanacak. Büyükşehir statüsü Trabzon’a çok fazla şey kazandıracak. Ciddi yatırımlar gelecek, tek elden yönetim olacak, ilçeler arasında ayrıcalık olmayacak. “2 bin nüfuslu beldelerimiz var. Bu beldelerimiz kendilerine gelen ödenek ve topladığı paralarla nasıl geçinecek. Seçimlerden sonra belediyeler halka hizmetini, birim olarak verecekler. Diğer belediyeler emlak vergisini, su parasını toplamaya, çöpleri toplamaya birim olarak devam edecekler. Bu iş büyük düşünme işi. Büyük düşünmeden başarılı kalkınma hamlesi gerçekleştirilemez. Maalesef CHP’liler her zaman olduğu gibi bu konuda da yine istismar ile siyaset yapmaya çalışıyor.” diye konuştu.

'TRABZON’A 3 KAT FAZLA GELİR GELECEK'

Büyükşehir konusunun yanlış ifadelerle siyasi ranta çevrilmemesi gerektiğini kaydeden Günnar,. Şimdi kimse mesnetsiz iddialar ve kaygılar  ortaya atıp suyu bulandırmaya kalkmasın. Tarbzonz gölge etmesinler . Yaptıklarımıza baksınlar yeter. Hayal ürünü cümlelerle siyaset yapılmamalı. Erzurum, Konya, İstanbul, Samsun, Kocaeli gibi şehirlerde yapılan hizmetlere baksınlar. AK Parti Trabzon’da belediyecilikte farkını göstermiştir. Allah nasip ederse Büyükşehir belediyesini kazanınca gerekeni yine yapacaktır. Trabzon’a gelen para üç kat artacak. İlçelerde kendine düşen parayı oran-orantı çerçevesinde alacak ve hizmet kalitesi her alanda artacak” dedi.

‘CHP’Yİ TELAŞ ALDI’

Neden Trabzon’da tek ilçe kuruluyor? Eleştirilerine de cevap veren İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Trabzon’da oy oranı en yüksek parti hangi parti? Ak Parti… Trabzon’da Belediyeciliğin fakının yaşatan parti hangisi? AK Parti. AK Belediyeciliğinin fakını yaşayan bir şehirde, neden seçimi kazanamama korkusu yaşayalım ki? CHP olarak kaç mahallede bizden fazla oy aldınız açıklarmısınız? Trabzon 1 merkez değil 10 merkez ilçeye de ayrılsa endişe etmeyiz. Çünkü halkımız güvenini sandıkta daima ak Partiye göstermektedir. Tek merkez ilçede Oy kaygısı veya siyasi bir kaygı burada taşınmadı. Böyle bir şey de olamazda. İnsanlar aynı insanlarımız. Dışarıdan buraya başka insanları getirip yerleştirmiyoruz. Belediye başkanını yine aynı insanlar seçecek. Büyükşehir Belediye Başkanını ise tüm Trabzon seçecek. Burada Sayın Karan bir bakıma kendi telaşlarını açıklamıştır. Bu telaş Büyükşehir seçimlerini alamayacak olmanın hezeyanıdır. Bu iddialarla amaç insanların kafalarını karıştırmak, güzelliğin üzerini örtmek. Çamur atmak yerine insanların gönlüne girsinler, daha çok çalışsınlar. Biz çalışıyoruz ve insanlarımıza hizmet etmekten başka hiçbir kaygı taşımıyoruz. AK Parti Trabzon’da her zaman farkını göstermiş ve halk tarafından da büyük oy oranları ile teveccüh gösterilmiştir. Şimdide Trabzon Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere merkezde kurulacak olan Yavuz selim ve diğer ilçelerimizde belediye seçimlerini kazanabilecek güçteyiz” dedi.