Çaykara´yı yasa boğan kaza. Bu gün Öğle saatlerinde evine yakacak odun yapmak üzere ormana giden Uzungöl Alçakköprü Birlik Camii İmam Hatibi Yusuf Saylık kesmeye çalıştığı ağacın altında kalarak feci şekilde can verdi.

Edinilen bilgiye göre, yaklaşan kış mevsimi sebebi ile kışlık yakacak  odun ihtiyacını karşılamak amacı ile Uzungöl Alçak Köprü Kamalaç Mevkii´nde ormana giden İmam Yusuf Saylık burada odunu kesmeye çalışırken bir anlık dalgınlık sonucu ağacın üzerine devrilmesi üzerine olay yerinde can verdi. Yanında bulunanlar tarafından aranılan 112 acil servisin olay yerine gelmesiyle yapılan ilk incelemede Saylık´in öldüğü tespit edildi. Olayla ilgil Çaykara Cumhuriyet Savcısı yaptığı ilk incelemeden sonra Saylık´ın naşi önce Çaykara Dr.M.ilhan Durgun Hastanesine getirildi. Oradan´da Trabzon Adli Tıp Kurumuna nakledildi.

Çaykara Demirli Mahallesinden olan İmam Yusuf Saylık aynı zamanda Uzungöl Meryemli Mahallesinden Müteahhit Murat Kanık´ın da dayısıydı.40 yaşında olduğu öğrenilen İmam Yusuf Saylık´ın biri 9 diğeri 11 yaşlarında olan bir kız bir de erkek çocuk babası olduğu öğrenildi. İmama Yusuf Saylık Yarın Demirciler Mahallesinde toprağa verilmesi bekleniyor.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Hilmi Kanık/ Çaykara Gündem Gazetesi