Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklama şöyle:


Bütün değerlerimizin alt üst edildiği bir dönem yaşıyoruz. Başta Suriye olmak üzere tüm komşularımızla sorunluyuz. Büyük önder M. Kemal ATATÜRK’ ün tüm dünyada barış isteyen 90 yıllık ;  “Yurtta Barış, Dünyada Barış“ mesajı yok sayılıyor!



Yıllardır PKK terörüyle boğuşan Milletimiz, şimdi de yakın komşumuz, Müslüman Suriye halkı ile savaşın eşiğinde! Ne için, Kim için? Yemi görüp kancayı görmeyen balık gibi hareket ederek “Oltadaki balık “ olmaya mı çabalıyoruz?   Suriye yangınına benzin dökmekte neden bu kadar istekliyiz?


Hatay’dan Suriye’ye doğrultulan her namlunun, dönüp Türkiye’yi hedef alacağı hesap edilmeden, sınırlarımızdan Suriye içlerine giden eşkıyalar, Suriye’nin birliğini ve Türk Milletinin Mazlum Milletlere örnek olmuş tarihini tahrip ediyor. AKP yönetiminde Türkiye adeta ateşe atılıyor!



Mazlum Milletlere bağımsızlığını kazanmanın ve onurlu yaşamanın yolunu gösteren Türkiye’ye yakışmayan bu durumun gerçek sebebi ne? Tüm bunlara cevap bulabilmek gayesiyle;  CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı olarak, 6 Ekim 2012-Cumartesi günü saat:12: 00’ de, Uzun Sokak Dündar Düğün Salonunda  (Eski STAR Düğün Salonu);
“SURİYE GERÇEKLERİ, TERÖR VE TÜRKİYE” konulu bir Panel düzenliyoruz.


 

Panelimize; CHP Önceki Genel Başkan Yardımcısı Emekli Büyükelçi Sayın Onur ÖYMEN, CHP Hatay Milletvekili Sayın M. ALİ EDİBOĞLU  ve Deniz Harp Okulu Önceki Komutanı Emekli Tuğamiral   Sayın Türker ERTÜRK konuşmacı olarak katılıyor.

 

AKÇAKALE’ ye düşen top mermisi ve 5 yurttaşımızın ölmesi, bizi savaşa sürükleyecek bir tahrik mi? Suriye ile savaşmamızı isteyenlerin istekleri gerçekleşiyor mu? Suriye olayının gerçeklerini, ülkemizde artan terör saldırılarına ve dış politikamıza etkilerini bütün gerçekliğiyle ortaya koyma düşüncesiyle gerçekleştireceğimiz panelimize tüm halkımız davetlidir.