Fabrika ne zaman ortadan kalkacak?

Trabzon’da 2015 yılı sonu itibariyle faaliyetlerine son veren ve taşınması kararı alınan Çimento Fabrikası sökülmeye başlandı. Aşkale Çimento Akoluk’ta kendisine “Toz çimento” yapabilecek tesis yaparken bu tesisin 5. ayda biteceği fabrikanın da bundan sonra tamamen söküleceği kaydedildi. 


61SAAT HABER SERVİSİ – SERKAN KILINÇ - Trabzon’da 2015 yılı sonu itibariyle faaliyetlerine son veren ve taşınması kararı alınan Çimento Fabrikası sökülmeye başlandı. 
Akoluk’ta kendi arazisinde “Değirmen” olarak tabir edilen ve 70-80 arası kişinin çalıştığı bir tesis kuran Aşkale Çimento’nun burasını 5. ayda tamamen bitireceği ve bu süreçten sonra fabrikanın tamamen ortadan kalkacağı ifade edildi. 

Konu bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme geldi. MHP’li Ali Sağır, “Fabrikanın ne zaman taşınacağını” Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na sordu. 

Gümrükçüoğlu, süreci baştan itibaren anlatırken fabrika sahibinin, Trabzon Çimento Fabrikasının taşımasının kendisi açısından optimum olmadığını ifade etti. Bu noktada kendilerine bir çok teklif sunulduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu,  “”Burada optimum olarak çalışma imkanım yok. Fabrika taşıyamam” dedi. “Ne yapacaksın?” dediğimizde “ben 70-80 kişiyi çalıştırabileceğimiz en iyi filtrelemesi olduğu değirmen diye tabir edilen, toz çimento haline getirilecek olan malzemeyi getireyim. Burada toz çimento haline çevireyim. Ya paketleyip piyasaya sürebilirim. Ya da deposu olan kamyonlara koyup getirebilirim. Bu şekilde kalabilirim burada”. Dedi. Onu da çevre yönünden inceleyerek Akoluk sınırları içinde bir yere karar verildi. Hatta kendisinin mülkiyeti olan yere olumsuz karar verdik.  Kendisine bir yer aldırttık. Buyur sen onu oraya taşı dedik. O işlemler bitince sökme işlemleri süratlenmiş olacak” ifadelerini kullandı. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak ise, “
Sökülmeye başlandı. En geç 5. Ayda değirmen bitecek. Sökecek olan firmada belli oldu. İhale yapıldı. Yavaş yavaş sökmeye başladı. Diğer tarafı da 5. Ayda bitireceklerini ifade ediyorlar. Sonrasında tamamen ortadan kalkacak” ifadelerini kullandı.