61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’da bir çok mahalleye doğalgaz gelirken, nüfusun yoğun olduğu Çukurçayır Mahallesinde doğalgaz çalışmalarının neden başlamadığı bugün ortaya çıktı. Başkan Gümrükçüoğlu, Çukurçayır’a yapılan hattın bulunduğu noktada istimlak sorunu yaşandığını ifade etti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çukurçayır’a giden noktada ki arsa sahiplerine istimlak davası açtıklarını ifade ederek, “Çukurçayır’a doğalgaz gelecek. Ne zaman gelecek? Eski Köpek Barınağının olduğu bölgeden yukarıya doğru istimlak gerekmekte. İstimlak davasını da açmış bulunmaktayız. Hatta mal sahiplerini çağırdık, “makul bir fiyat derseniz ödeyelim mahkemeleşmeyelim” dedik. Bir türlü razı olmamaları nedeniyle orada ki istimlak davası açıldı. Orada ki hattı istimlak etmem lazım ki, ana hattı Çukurçayır’a ulaştırayım. Oradan aşağı doğru bütün alana doğalgazı yerleştirebileyim” dedi.

Çalışmaların ne zaman biteceği ile ilgili ise Gümrükçüoğlu, bu durumun kamulaştırma davasının sonucuna göre şekilleneceğini ifade ederek, “Tahmini konuşuyorum... Bunun zamanı istimlağın alacağı zamanına bağla. İstimlak davası bitti diyelim başladık diyelim, tahmini süre önümüzde ki 6. ayda çelik boruyu döşemeye başlarız. Yıl  sonuna kadar binaların önüne kutuları ulaştırmaya başlamış oluruz. En geç 2017 sonu 2018 başında eklemiş olur” dedi.