KANGREN SORUN ZULÜM BİTTİ
Taka gazetesinin haberine göre : Mutlu sona ulaştıklarını ve köylünün rahat nefes aldığını belirten Muhtar Abdullah Kulaç, “Bu sorunu çözersek kurban keseceğiz demiştik. Hele şükür sorun çözüldü ve kurbanımızı kestik. Bu zulmün bitmesiyle beraber adeta bayram yaşadık” ifadelerini kullandı.

MAHALLEDE 3 HES VE  ANA TRAFO VAR
Muhtar Kulaç, Mahallelerinde 3 HES ve Çaykara’nın ana elektrik trafosunun bulunmasına rağmen yıllarca elektrik sorun yaşadıklarını söyledi.
Çaykara Çamlıbel Mahallesinde yıllardır Kangren Haline Gelmiş Elektrik sorununun çözülmesi vatandaşlar arasında bayram havası yarattı. Çaykara Çamlıbel Mahallesinde yıllardır çözülemeyen elektrik sorunu, Muhtar Abdullah Kulaç´ın ısrarlı girişimleriyle mutlu sona ulaştı. Çamlıbel Mahallesinde yıllar önce kurulan Elektrik Trafolarıyla günün ihtiyacını karşılamaması ve sürekli elektrik kesintileri yüzünden halkın mahallede yaşayan vatandaşı çileden çıkarmıştı. Mahallede şofben ve çamaşır makinesi çalıştığında bile elektrikler kesiliyordu. Muhtar Kulaç, bu olaya çok üzülüyordu. Seçildikten sonra İlk işi bu olayı çözmek için çalışmalara başladı.  1979 yılında elektrikle tanışan ve Mahallenin arazı şartları Elektrik direkleri ve Yüksek gerilim hatlarının kullanılamaz hale getirdi. Muhtar Abdullah Kulaç Tüm mesaisini bu sorunu çözmek için ayırdı. Çalmadık kapı bırakmadı. Gittiği her yerde serzenişlerde bulundu bu çağda bir mahallenin sürekli elektriksiz kalmasına asla gönlü razı gelmiyordu. Bunun için gittiği her kuruma bu olayı anlattı.



ÇAMLIBEL MAHALLESİ  MUTLU SONA ULAŞTI
Muhtar Kulaç´ın, sorunun çözümü için verdiği ciddi çalışmalar nihayet karşılık buldu. Mahallenin sorununu çözmek için çalışmalar başlatıldı. Önce Çamlıbel Mahallesine bağlı, Alçakköprü, Cevizli, Kaban, Baroslu ve Kamara Mevkilerini besleyen 2 Elektrik trafosu kapasitesi büyütülerek yenilendi. Yüksek gerilim hatları tamamen değiştirildi. Nihayet yıllardır Elektrik zulmü çeken mahalle sakinleri yaklaşık bir aylık çalışma sonucu derin bir nefes aldı. Ve Elektrik sorunu mutlu sonla çözüldü. 

“ELEKTRİK SORUNUNU  ÇÖZMEK BİZE NASİP OLDU”
Yıllardır süre gelen Elektrik sorununu çözmek kendilerine nasip olduğunu ifade eden Çamlıbel Mahallesi muhtarı Abdullah Kulaç, “bu çile ile yıllarca yaşadık. Çilenin bitmesinde büyük çaba gösteren  hat ve Trafolarımızın yenilenmesinde emeği olan Bölge müdürü Ahmet Atmaca´ya, kontrolörümüz emin bey e Çaykara Aksa şefimiz Sezer Aydın a ekip şefi Sayın Hakan Ağırlamaya ve bu sorunu çözmek Çalışmalarda bize kolaylık sağlayan belediye Başkanımız sayın Hanefi Tok´a ve Fen İşleri çalışanları ile bütün arkadaşlara köyüm ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Ayrıca bu tesis yenileme esnasında sabırla bizi destekleyen Çamlıbel halkına sabırlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu hizmeti bize sunanları ömrüm boyunca unutmayacağım" diyerek teşekkür etti.