Törene Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, İlçe milli eğitim şube müdürü Süleyman Adıgüzel, Okul müdürü Tansu ŞEN, öğretmenler, öğrenciler ve kalabalık veli katılımı ile gerçekleştirildi. Kaymakam Hatipoğlu programdan önce 23 Nisan programı hazırlığı yapan 2-B sınıfı öğrencilerini ziyaret etti.

Hasan Ali Yücel İlkokulu’ nda İlçe Kaymakamı Sayın Numan HATİPOĞLU’ nun açılış konuşması ile tören başladı. Öğrencilerin hazırladığı halk oyunları, dans gösterileri, koro ile devam ederken, animasyon gösterileri ile son buldu.
Ortahisar Kaymakamı Numan HATİPOĞLU 23 Nisan Egemenlik ve çocuk bayramının okullarda coşkulu bir şekilde kutlanmasından memnuniyetini belirterek, iki kez Gazi olan Meclisin 97 yıl önce kurulduğu gündür diyerek tüm çocuklarımızın ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi hislerimle kutlarım. 
   
Hasan Ali Yücel İlkokulu müdürü Tansu Şen konuşmasında, bundan 97 yıl önce TBMM'nin kurulmasıyla bu topraklarda başlayan özgürlük mücadelesi, bugün geleceğimiz, her şeyimiz biricik çocuklarımızın dünyada takdirle izlenen coşkulu bayramına dönüşmüştür. Atatürk bu günü sizlere armağan etmiştir. Bu onun sizlere olan güvenini gösteren,  geleceğin sizler olduğunu vurgulayan kararıdır. Böyle bir armağana sahip olan sadece Türk çocuklarıdır. Bu gün sizin gününüz olmasından dolayı coşkuyla eğlenmek hakkınızdır diyerek 23 Nisan Egemenlik ve çocuk bayramını kutladı.